VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Asmenybės

03 20. Elžbieta II deimantinio jubiliejaus proga sakė kalbą parlamento rūmuose

Deimantinio karaliavimo jubiliejaus proga Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II (Elizabeth II) savo kalboje dar kartą akcentavo esanti atsidavusi savo šalies tarnavimui ir jos žmonėms, skelbia BBC.

Savo kalboje abejiems parlamento rūmams karalienė sakė, kad 60-ųjų įžengimo į sostą metinių minėjimas yra proga "susivienyti draugiška ir šventine dvasia".

Karalienė taip pat gyrė princą Filipą (Philip) už jo "nuolatinę stiprybę".

Šimtai aukštą postą užimančių asmenų, tarp kurių - ministras pirmininkas Deividas Kameronas (David Cameron), jo pavaduotojas Nikas Klegas (Nick Clegg), leiboristų lyderis Edas Milibandas (Ed Miliband) ir Kenterberio arkivyskupas Rovanas Viljamsas (Rowan Williams), susirinko paklausyti karalienės kalbos.

Kalbėdama Vestminsterio salėje - žymiausioje parlamento rūmų vietoje, kurioje pažymimi svarbūs valstybiniai įvykiai - Elžbieta II atidavė pagarbą britų vertybėms - "lankstumui, išradingumui ir tolerancijai".

"Aš turėjau privilegiją būti mūsų šalies istorijos liudininke. Su savo šeimos parama aš dar kartą atiduodu save mūsų didžios šalies tarnavimui ir jos žmonėms", - teigė karalienė.

Elžbieta II taip pat priminė vienintelį monarchą, 1897 metais šventusį deimantinio karaliavimo jubiliejų - karalienę Viktoriją (Victoria).

Tradicija, kada monarchas sako kalbą abejiems parlamento rūmams, yra įsigaliojusi nuo XVI a.

Šia proga Vestminsterio salėje buvo pristatytas specialiai Elžbietai II užsakytas vitražinis langas, kaip dovana nuo abejų parlamento rūmų.

Atgal