VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

05 29. Premjeras: gamtinių dujų kaina mažėja vidutiniškai 20 proc.

Lietuvos Vyriausybės derybų su „Gazprom“ pirmojo etapo rezultatus gyventojai pajus jau nuo liepos 1 d. – ketvirtadienį mažesnes gamtinių dujų kainas patvirtino Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija. Dujų kaina buitiniams vartotojams sumažėjo vidutiniškai 20 proc.

„Džiaugiuosi, kad pavyko įgyvendinti šį uždavinį ir pasiekti konkurencingą dujų kainą „Lietuvos dujoms“. Lietuvos gyventojai, vartojantys dujas maistui ruošti ar būstui šildyti, realiai pajus dujų kainos sumažėjimą“, – sako Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Lietuvos dujų“ valdyba jau yra pritarusi mažesnėms dujų kainoms, kurios ims galioti nuo liepos 1 dienos iki metų pabaigos.

Iki 500 kubų per metus suvartojantiems klientams, dujas naudojantiems tik maistui ruošti, dujų kaina mažės 14,6 proc. t.y. nuo 2,67 iki 2,28 lito už kubą. Vartotojai, naudojantys gamtines dujas maistui ruošti arba būsto šildymui ir suvartojantys per metus iki 20 tūkst. kubų už dujas mokės 22,5 proc. mažiau, jiems dujos pinga nuo 1,87 lito iki 1,45 lito, o daugiau nei 20 tūkst. kubų suvartojantiesiems dujų kaina mažėja 22,8 proc. – nuo 1,84 lito iki 1,42 lito už kubą.

Pastovioji kainos dalis (abonentinis mokestis) nesikeičia.

 

Dujiniai katilai

Atgal