VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

Lankytojus kviečia kasmetinė būsto interjero ir technologijų paroda-mugė

Šį savaitgalį vilniečių ir sostinės svečių lauks 17-ąjį kartą vyksianti paroda "Jūsų namai" ir 5-oji paroda "Protingi namai", kuriose lankytojams bus pristatyti naujausi būsto interjero sprendimai ir technologijos, skirtos ekonomiškiems ir "protingiems" namams.

Nuo penktadienio Lietuvos parodų ir kongresų centre "Litexpo" lankytojus sutiks specialistai, padėsiantys susikurti savitą, išskirtinę, tačiau kartu ir "protingą" būsto aplinką.

Didžiausia parodos naujovė - "protingas namas", kurį parodos lankytojams pastatė "Telemetrijos namai". Name realizuoti visi svarbiausi "protingo" namo komponentai: šildymo, elektros prietaisų valdymas internetu ar SMS žinutėmis, apsaugos valdymas SMS žinutėmis ir telefono skambučiais. "Protingame" name yra įdiegta ir GSM sistema.

Didelis dėmesys šiemet skiriamas ekonomiškų ir šiltų namų idėjoms ir jų įgyvendinimui skirtoms naujausioms technologijoms, o susidomėjusieji galės apžiūrėti įvairaus tipo ir dizaino židinių bei krosnelių ekspoziciją.

Kaip ir kasmet, čia bus demonstruojama viskas, ko reikia patogiam ir moderniam namų ūkiui. Parodos lankytojams naujausios technologijos bus demonstruojamos gyvai - dalyvių stenduose bus valomi langai, šveičiami puodai, gaminamas maistas, išbandomi virtuviniai kombainai, kavos aparatai, maišikliai. Susidomėjusieji galės ne tik stebėti, tačiau ir patys išmėginti gaminių galimybes.

Parodoje taip pat bus eksponuojama daug namų tekstilės gaminių, lovatiesių, patalynės, rankų darbo kilimų, drabužinių, keramikos, stiklo dirbinių ir kt.
 

Stiklo konstrukcijos 

Atgal