VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

09.04. Kokią vonią rinktis: akrilinę, akmens masės ar Silkstone?

 

Rinkdamiesi pagrindinę vonios įrangą, visuomet tikimės, kad ji patikimai tarnaus ilgus metus – būtent dėl to daug dėmesio skiriame kiekvienam kriterijui. Perkant vonias, ypatingai svarbu atsižvelgti į jų gamybos medžiagas, pagal kurias galima spręsti apie tam tikras šių įrenginių ypatybes. Nors prekyboje šiuo metu yra įvairiausių medžiagų, kone dažniausiai pasirenkama viena iš trijų variantų – akmens masė, akrilas arba Silkstone medžiaga. Kurios iš šių vonių yra pačios geriausios?

Akmens masės vonios

Galima sakyti, kad tai – vieni tvirčiausių įrenginių, kurių patvarumas drąsiai gali konkuruoti ir netgi nurungti natūralų akmenį. Akmens masės vonios taip pat padovanos išskirtinį komfortą: nesigirdės leidžiamo vandens triukšmo, jis ilgai išliks šiltas, o pats paviršius bus švelnus ir labai maloniai liečiamas. Be to, jo nepaveiks nei įbrėžimai, nei įskilimai, nei cheminiai elementai. Tokie privalumai naudingi ir praustuvams, kurie taip pat gali būti gaminami iš šios medžiagos.

Šio tipo vonios taip pat pasižymi stilinga, elegantiška išvaizda, kuri lengvai dera prie bet kokio interjero. Galima rinktis iš skirtingų formų bei spalvų. Tiesa, reikėtų turėti omenyje, jog jos yra kiek sunkesnės ir neretai pareikalauja šiek tiek didesnių investicijų. Tačiau jei ieškote higieniško, ilgus metus tarnausiančio įrenginio, toks pasirinkimas Jūsų neapvils.

Akrilinės vonios (sonata)

Kalbant apie komfortą, akrilinės vonios drąsiai gali konkuruoti su prieš tai aptartomis – ir vėlgi turėsite galimybę mėgautis tyliai bėgančiu ir pakankamai ilgai savo šilumą išlaikančiu vandeniu. Priežiūrai taip pat neteks skirti daug dėmesio, tačiau reikėtų įsidėmėti, jog ši medžiaga nėra tokia kieta – dėl to paviršių reikėtų pasaugoti ir nuo stipresnių cheminių medžiagų, ir nuo augintinių nagų.

Visgi, akrilo lankstumas turi ir tam tikrų privalumų – jei norėsite atrasti įdomesnių formų įrenginius, didžiausia tikimybė, kad tai pavyks padaryti būtent šių vonių asortimente. Be to, lyginant su prieš tai aptartais įrenginiais, šiuos galėsite įsigyti ženkliai žemesne kaina. Plačią jų įvairovę rasite Arsan.lt parduotuvėje.

SILKSTONE vonios (amore)

Ši medžiaga daugeliui dar nėra pažįstama, tačiau iš esmės ją galima prilyginti net ir marmurui – ypač tuomet, kai kalbėsime apie prabangią jos išvaizdą. Tuo tarpu paviršius neretai yra prilyginamas šilkui, o tvarumas – akmeniui, taigi panašu, kad akmens masė turi gana stiprų konkurentą. Iš šios medžiagos taip pat gaminamos ne tik vonios, bet ir kiti įrenginiai, pavyzdžiui, praustuvai.

Tačiau jei sugrįšime prie vonių, galėsime aptarti ne vieną jų pranašumą. Iš šios medžiagos pagaminti įrenginiai yra ypatingai higieniški, atsparūs cheminiams elementams, smūgiams ir įbrėžimams. Tokių vonių priežiūra nereikalaus išskirtinio dėmesio, o Jums nereikės nerimauti dėl pageltusio paviršiaus. Be to, apie tokį variantą reikėtų pagalvoti ir tiems, kurie nori sukurti gamtai draugišką aplinką, kadangi šią medžiagą galima perdirbti antrą kartą.

Susipažinę su visomis šiomis ypatybėmis, labai lengvai nuspręsite, kuri vonia Jūsų atveju yra pati tinkamiausia. Nesunku pastebėti, kad visos jos turi savų privalumų, tad belieka išsigryninti, kuriuos iš jų Jūs patys vertinate labiausiai. 

Atgal