VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

10.30. Kokius baldus rinktis vaikų kambariui?

Įsigijus nuosavą būstą, nemažu darbu tampa visų kambarių įrengimas. Planavimas, ieškojimas, pirkimas, įrengimo procese iškylantys nesklandumai ar klaidos  gali tapti galvos skausmu, o ne maloniu gyvenimo įvykiu. Tam, kad taip neatsitiktų ir nuosavų namų interjero kūrimas, baldų pirkimas sukeltų kuo daugiau teigiamų emocijų, specialistai rekomenduoja kreiptis į geriausiai tokį darbą išmanančius specialistus – dizainerius. Šie ne tik parekomenduos, kokios spalvos, tekstūros geriausiai tinka jūsų naujuose namuose, bet ir didžiąją dalį darbų atliks už jus, tad namų šeimininkams beliks mėgautis būsto įrengimo procesu. Pastebima, jog dažniausiai į interjero dizainerius kreipiasi jaunos šeimos, gyvenančios aktyvų gyvenimą, planuojančios vaikus. O tai reiškia, kad būsto įrengimo etape jie planuoja pirkti baldus ir būsimam šeimos nariui, todėl specialistų pagalba tampa būtina. Tiek interjero dizainerių paslaugos, tiek reikiamų baldų įsigijimas, priverčia plačiai atverti piniginę, o informacija apie papildomą finansavimą pateikiama  kreditų banko tinklapyje.

Jeigu iki šiol gyvenote be vaikų, ramų ir darnų dviejų asmenų gyvenimą, turbūt net nepagalvojote, kaip svarbu vaikų kambariui išrinkti tinkamus baldus, kurie tarnautų ne vienerius metus, būtų ne tik patogūs, bet ir saugūs. Vienas svarbiausių patarimų – nesirinktų baldų, turinčių aštrius kampus. Rekomenduojami suapvalinti kraštai bei baldai, kurie lengvai „transformuojasi“, yra stabilūs. Tai reiškia, jog patariama pirkti, pavyzdžiui, lovas, kurios turi galimybę būti prailgintos, kėdes bei stalus, kurie reguliuojasi į aukštį ir pan. Vadovaudamiesi tokiu metodu ir žinodami, kaip vaikai greitai auga, sutaupysite, kadangi tokie baldai jums tarnaus žymiai ilgesnį laiko tarpą negu pritaikyti, pavyzdžiui, konkrečiam vaiko ūgiui ar amžiaus kategorijai.

Maži vaikai ypač domisi aplinka, ją tyrinėja, liečia, todėl rekomenduojama vengti ypač smulkių ar turinčių stiklo, veidrodžio detalių interjero dekoravimo elementų. Vaikų kambario svarbu neperkrauti nereikalingais, nenaudojamais daiktais ir geriau investuoti į įvairius mokomuosius žaislus, kurie yra saugūs bei lavinantys vaiko kūrybiškumą, vaizduotę. Tuo tarpu specialistai pataria atkreipti dėmesį į funkcionalius, patogius, erdvius baldus. Didelį dėmesį skirkite lentynoms, spintoms. Turėkite omenyje, kad metams bėgant vaiko daiktų tik daugės, tad verta investuoti į erdvias spintas, komodas, daug stalčių turinčius paviršius.

Kadangi vaikai yra jautresni įvairioms medžiagoms, patariama rinktis baldus, pagamintus iš nekenksmingų, vandens pagrindu pagamintų medžiagų, kurios būtų natūralios ir netoksiškos. Vienas populiariausių klasikinių pasirinkimų, renkant baldus vaikų kambariui – iš medienos pagaminti gaminiai. Tačiau ypač svarbu atkreipti dėmesį, ar mediena yra tinkamai apdirbta ir neturinti aštrių kampų. Tačiau baldai – ne vienintelis svarbus aspektas, norint įrengti praktišką vaikų kambarį. Ne ką mažiau svarbus - tinkamas apšvietimas. Taip pat interjero dizaineriai rekomenduoja visą vaiko kambarį tarsi suskirstyti į atskiras erdves. Tokiu būdu kambarys bus išnaudojamas maksimaliai, o atskirose jo vietose,  bus atliekami skirtingi veiksmai. Pavyzdžiui, rašomasis stalas, greta esanti knygų lentyna skirtos pamokoms ruošti, piešti, spalvinti ir pan. Poilsio zonoje pravartu įsigyti sėdmaišius ar nedidelę sofą, kad šioje erdvėje vaikas galėtų žaisti ir atsipalaiduoti.

Taigi, aštrių kampų vengimas, atskiros kambario zonos, baldų funkcionalumas, įvairumas, ergonomiškumas bei tinkamas apšvietimas yra svarbiausi elementai, norint vaikų kambarį paversti praktišku, funkcionalu ir jaukiu. Nebijokite nestandartinių sprendimų, tačiau tuo pačiu vadovaukitės visiems puikiai žinoma fraze, jog kartais mažiau reiškia daugiau, tad svarbu nepersistengti.

Atgal