VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

07 14. Klaipėdos projektai turėtų padėti įtikinti EK nustatyti finansavimo mastus Urban tipo priemonėms įgyvendinti

Finansų ministerija pasirinko tris Klaipėdos miesto savivaldybės projektus, kurie turėtų padėti įtikinti Europos komisiją nustatyti finansavimo mastus Urban tipo priemonių įgyvendinimui. Tokie projektai kaip Bastionų gatvės ir naujojo tilto per Danę šalia planuojamų naujų krantinių statyba, naujo baseino su sveikatingumo centru statyba šalia Švyturio arenos ar Futbolo mokyklos Paryžiaus Komunos gatvėje konversija turi tapti rimtu argumentu Europos Sąjungai dėl kompleksinio ir integralaus tikslinio kvartalo problemų sprendimo.
Pasak Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardo Zulco, puikus tokių sprendimų pavyzdys yra planuojamos nutiesti Bastionų gatvė ir tilto per Danės upę projektas.
"Šio projekto įgyvendinimas ne tik apsaugotų Klaipėdos senamiestį nuo vis didėjančios automobilių apkrovos, leistų Tiltų gatvę paversti pėsčiųjų alėja, bet ir išspręstų miesto susisiekimo sistemos problemas. Tai miesto strateginis siekis, kuris nuosekliai rodomas planavimo dokumentuose jau ne vienus metus", - sako R.Zulcas.
Šie miestui svarbūs objektai turėtų atsirasti 2014-2020 metų Europos Sąjungos programiniame finansavime. Skaičiuojama, kad bendra projektų vertė sieks apie 100 mln. Lt.

Tik 14 proc. gyventojų niekada neviršija leistino važiavimo greičio

Dažnas vairuotojas yra įsitikinęs, kad greičio matuokliai nefiksuoja iki 10 km/val. viršyto greičio, todėl, nepaisydamas saugumo reikalavimų, leidžia sau važiuoti greičiau. Tokių vairuotojų Lietuvoje yra daugiau nei pusė (51 proc.), dar trečdalis (30 proc.) leistiną važiavimo greitį dažniausiai viršija bent 10-20 kilometrų per valandą. Tokius rezultatus atskleidė didžiausios šalies ne gyvybės draudimo bendrovės „Lietuvos draudimas" vykdyta internetinė vairuotojų apklausa, kurioje dalyvavo daugiau nei 9 000 vairuotojų.

Praėjusiais metais Lietuvos kelių policija užfiksavo beveik 125 000 greičio viršijimo atvejų. „Lietuvos draudimo" inicijuotos apklausos rezultatai parodė, kad iki 10 km/val. viršyti leistiną greitį labiausiai linkę jau solidų - daugiau nei 30 metų vairavimo stažą (64 proc.) turintys gyventojai. Tarp tų, kurie viršija leistiną greitį 10-20 km/val., daugiausiai yra 5-10 metų vairavimo patirtį įgijusių (34 proc.) vairuotojų ir 32 proc. 2-5 metų vairavimo stažą turinčių.

Atgal