VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

08 05. Pirmąjį metų pusmetį Vilniaus apskrityje įregistruota beveik 4 tūkst. naujų įmonių

Daugumą pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvoje įsikūrusių įmonių (ūkio subjektų) buvo registruota Vilniaus apskrityje. Statistikos departamento duomenimis iš 6998 Lietuvoje įregistruotų naujų ūkio subjektų, net 3892 buvo registruota Vilniaus apskrityje.

Šių metų pusmetį, palyginus su praėjusių metų antruoju pusmečių, naujų registruotų įmonių skaičius Vilniaus regione išaugo 6,3 proc., tuo metu kai Lietuvoje augimas tesudarė 0,2 proc.

Didžiausi pokyčiai užfiksuoti viešojo valdymo ir gynybos, privalomojo socialinio draudimo, žmonių sveikatos priežiūros ir socialinio darbo bei meninėje, pramoginėje ir poilsio organizavimo veikloje, mažiausi - apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų teikimo, statybos bei informacijos ir ryšių veiklose.

Be to, be nekilnojamosios įrangos, planuojama nupirkti ir kilnojamą vaizdo konferencijų įrangą. 13 kilnojamosios įrangos komplektų bus įrengta Kybartų pataisos namuose, Panevėžio pataisos namuose, Pravieniškių 1–uosiuose pataisos namuose, Pravieniškių 2–uosiuose pataisos namuose–atvirojoje kolonijoje, Pravieniškių 3–iuosiuose pataisos namuose, Vilniaus 1–uosiuose pataisos namuose, Vilniaus 2–uosiuose pataisos namuose, Alytaus pataisos namuose, Marijampolės pataisos namuose, Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje–pataisos namuose, Lukiškių tardymo izoliatoriuje–kalėjime, Šiaulių tardymo izoliatoriuje ir Kauno tardymo izoliatoriuje.
„Atsižvelgiant į tai, kad nuotolinio vaizdo ir garso perdavimo sistema bus įrengta daugelyje teismų ir įkalinimo įstaigų, manytina, siūlomų nuostatų įtvirtinimas prisidės prie greitesnio ir ekonomiškesnio baudžiamojo proceso“, – teigiama ministerijos parengtame dokumente.

Atgal