VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

10 12. Pigo cukrus, tačiau brango saldumynai

Rugsėjį, palyginti su rugpjūčio mėnesiu, labiausiai tarp maisto produktų atpigo cukrus, tačiau konditerijos gaminiai pabrango, rodo Statistikos departamento duomenys.
Pastebima, kad per mėnesį maisto produktų kainos beveik nepasikeitė, nes kai kurių rūšių produkcijos brangimą atsvėrė kitų rūšių produkcijos pigimas. Labiausiai atpigo cukrus - 14,2 procento, ir paruošti pašarai ūkio gyvuliams - 3,9 procento. Tačiau pabrango užgardai ir pagardai - 7,5 procento, duona ir švieži konditerijos kepiniai bei paruošti valgiai ir patiekalai - po 3,1 procento.
Lietuvos rinkoje parduotos kitos pramonės produkcijos kainos per mėnesį sumažėjo 0,2 procento. Labiausiai - 1,7 procento atpigo atliekų surinkimo, tvarkymo ir šalinimo, medžiagų atgavimo, 1,6 procento - odos ir odos dirbinių gamybos produkcija, o 5,1 procento pabrango niekur kitur nepriskirtų mašinų ir įrangos gamybos, 2,9 procento - pagrindinių metalų gamybos produkcija.
Ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį padidėjo 0,5 procento. Penkiais procentais pabrango atliekų surinkimo, tvarkymo ir šalinimo, medžiagų atgavimo, 4,4 procento - guminių ir plastikinių gaminių gamybos produkcija, o 2,3 procento atpigo siūtų drabužių, 2,1 procento - kitų nemetalo mineralinių produktų gamybos produkcija.
Rugsėjį, palyginti su rugpjūčio mėnesiu, gamintojų parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 0,2 procento, o neįskaitant rafinuotų naftos produktų - 0,1 procento, praneša Lietuvos statistikos departamentas.
Bendrajam kainų pokyčiui daugiausia įtakos turėjo 0,6 procento padidėjusios rafinuotų naftos produktų gamybos, 3,5 - guminių ir plastikinių gaminių gamybos kainos ir po 0,6 procento sumažėjusios maisto produktų gamybos bei elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo produkcijos kainos, 3,1 proc. - garo tiekimo ir oro kondicionavimo.
Per metus, lyginant 2014 ir 2013 metų rugsėjo mėnesio duomenis, visos gamintojų parduotos pramonės produkcijos kainos sumažėjo 4,2 procento, o neįskaitant rafinuotų naftos produktų - 3,6 procento.
Bendrajam metiniam kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 5,5 procento sumažėjusios rafinuotų naftos produktų gamybos kainos ir 7,9 procento padidėjusios kitų transporto priemonių ir įrangos gamybos produkcijos kainos.
Labiausiai, 10,8 procento atpigo elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo produkcija, 7,6 procento - chemikalų ir chemijos produktų gamybos produkcija, o pabrango vandens surinkimo, valymo ir tiekimo - 13,8 procento ir tabako gaminių gamybos - 12,9 procento produkcija.

http://www.vipsaldumynai.lt/tortai

Atgal