VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

12 12. Atkuriant kariuomenės amunicijos rezervus pasirašyta sutarčių už beveik 50 mln. litų

Šiuo metu Krašto apsaugos ministerija yra pasirašiusių ilgalaikių amunicijos įsigijimo sutarčių už beveik 50 mln. litų. Pagrindinę pirkimų dalį sudaro amunicija, skirta automatiniam šautuvui G36, 120 mm minosvaidžiui, prieštankiniam granatsvaidžiui "Carl-Gustaf”.
"Vienas mūsų dabartinių prioritetų - tinkamai parengtas ir gerai aprūpintas karys. Todėl atstatydami amunicijos rezervus siekiame užtikrinti kokybišką karių parengimą ir deramą pasiruošimą vykdyti numatytas užduotis", - sako krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.
Lapkričio pabaigoje Lietuvos kariuomenės arsenalą Linkaičiuose pasiekė jau trečioji šiais metais AB "Giraitės ginkluotės gamykla" pagamintų automatiniam šautuvui G36 skirtų 5,56x45 mm šovinių partija. Ateityje Lietuvos kariuomenė iš šio gamintojo planuoja įsigyti ir kitai pagrindinei šaulio ginkluotei - vidutiniam kulkosvaidžiui ir taiklaus šaulio šautuvui - skirtų šovinių.
Lietuvos kariuomenėje naudojamiems sunkiesiems 120 mm minosvaidžiams skirta amunicija Lietuvos kariuomenės sandėlius pasieks, planuojama, kitų metų pabaigoje.
Taip pat Lietuvos kariuomenės sandėliai pasipildys ir prieštankinio granatsvaidžio "Carl-Gustaf" amunicija. Ją Lietuva kartu su Estija ir Latvija perka bendrai per Europos gynybos agentūrą pagal 2013 m. pasirašytą susitarimą, kurio vertė apie 50 mln. eurų, įgyvendinamą 2015-2017 metais.
Reikiama amunicija Lietuvos kariuomenei perkama iš anksčiau suplanuotų lėšų ir iš papildomai šiais metais krašto apsaugai skirtų 130 mln. litų. Iš jų amunicijos rezervams atkurti skirta 25 mln. litų.
Didžioji dalis pasirašytų sutarčių - ilgalaikės, iki trijų metų. Jos bus įgyvendinamos palaipsniui per sutartyse numatytus terminus.

 

http://www.frosterastelazai.lt/

Atgal