VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

05 21. Lietuvos kulinarinis paveldas nestokoja dėmesio parodoje "EXPO 2015"

Italijoje, Milane, vykstančioje pasaulinėje "EXPO 2015" parodoje lankytojų dėmesiui pristatomas Lietuvos kultūrinis ir kulinarinis paveldas. Skaičiuojama, kad Lietuvos paviljono lankytojų skaičius artėja prie 100 tūkstančių.
"Saugome ir vertiname savo kultūrą, tik mums, lietuviams, būdingas tradicijas, kulinarinį paveldą. Dabar turime progą visa tai pristatyti pasauliui ir išties džiugu, kad mumis domisi tiek daug pasaulinės parodos lankytojų", - sakė aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.
Užsukusius į paviljoną svečius pasitinka gidai - tikri lietuviškos kultūros ir kulinarinio paveldo ambasadoriai. Jie lankytojus kviečia apsižvalgyti, atkreipia dėmesį į įdomiausias detales, kviečia neaplenkti degustacijų salės ir paskanauti tradicinių lietuviškų gėrimų ir patiekalų.
Lietuvos paviljono pasaulinėje parodoje lankytojai jau ragavo lietuviškų sūrių, tradicinės juodos duonos. Dabar jiems siūloma pasivaišinti obuolių sultimis ir paragauti tradicinių alkoholinių gėrimų.
Pasak Lietuvos ekspozicijos generalinio komisaro Romo Jankausko, mūsų paviljone lankytojų laukia ne tik vaišės, bet ir įdomios pramogos, galimybė pažinti šalies kultūrą.
Lankytojams pristatyta tautodailė - savo meistriškumą demonstravo juostų audėja Vita Babičienė. Tautodailininkės juostos ypač traukė moterų dėmesį. Itales domino, kam yra naudojamos juostos ir kaip paplitęs šis amatas šių dienų Lietuvoje. Visus stebino tautodailininkės kruopštumas ir išradingumas. Paviljono lankytojų dėmesiui pristatyta ir multiinstrumentalisto Sauliaus Petreikio kūryba.
Lietuvos paviljone lankytojai taip pat gali įsigyti patikusių suvenyrų - molinių varpelių, keramikos dirbinių, medinių angelų.
Į pasaulinę parodą "EXPO 2015" parduota jau daugiau kaip 11 mln. bilietų. Kasdien atidaroma vis daugiau parduotuvių, baigiami įrengti nauji paviljonai, juose pradeda veikti restoranai.

Atgal