VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

07 22. Vis daugiau žemėtvarkos planavimo dokumentų rengiama elektroninėje erdvėje

Per pirmąjį šių metų pusmetį Žemėtvarkos planavimo dokumentų rengimo informacine sistema (ŽPDRIS) jau apdorota per 32 238 dokumentus, o šia sistema pasinaudojo 7 530 asmenų. Per šešis mėnesius sistemoje buvo užsakytos 4 242 paslaugos, per tą patį laikotarpį buvo visiškai parengta ir patvirtinta 110 projektų.

Daugiausia dokumentų (85,8 proc.) elektroninėje sistemoje gauta žemės sklypų formavimo ir pertvarkymo projektų rengimo klausimais. Antroje vietoje pagal populiarumą buvo kaimo plėtros žemėtvarkos projektų rengimo paslaugos - 12,2 proc. visų ŽPDRIS gautų dokumentų.

Dažniausiai ŽPDRIS naudojosi projektų užsakovai. Tokių per pusmetį buvo 6354. Antroje vietoje - su projektų organizavimu ir derinimu susijusios institucijos (761 naudotojas). Trečioje - projektų rengėjai. Tokių ŽPDRIS naudotojų per pusmetį buvo 415 asmenų, iš kurių - 64 architektai.

"Sparčiai didėjantis ŽPDRIS dokumentų srautas džiugina ir tuo pat metu įpareigoja tobulinti elektroninėje erdvėje teikiamas paslaugas, nes mes nuolat gauname labai racionalių ir praktiškų patarimų bei pasiūlymų iš ŽPDRIS vartotojų. Visus juos įvertiname ir stengiamės į juos atsižvelgti", - sako Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorė Daiva Gineikaitė.

Pradėjus naudoti ŽPDRIS, išaiškėjo ir kai kurie sistemos trūkumai, todėl buvo patobulintos prašymo formos ir atskiri funkciniai įrankiai. Numatytas trejų metų garantinis ŽPDRIS naudojimo laikas, todėl ji bus nuolatos tobulinama atsižvelgiant į eksploatacijos metu pastebėtus trūkumus, vartotojų pageidavimus bei rekomendacijas.

Atgal