VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

08 11. Ūkio ministras pristatė Vyriausybei administracinės naštos mažinimo verslui pažangą

Ūkio ministras Evaldas Gustas šiandien Vyriausybėje pristatė Administracinės naštos mažinimo 2014–2015 metais priemonių plano vykdymo pažangą. 2015 metų pirmąjį pusmetį reikšmingiausia pažanga pasiekta diegiant elektronines paslaugas, kurios pagerins veiklos sąlygas įmonėms ir fiziniams asmenims.

„2015 m. pirmąjį pusmetį sudaryta galimybė Teritorijų planavimo dokumentų registrui teikti dokumentus elektroniniu būdu, į elektroninę erdvę perkeltos visos laikinojo saugojimo deklaracijos, įformintos importo ir eksporto terminaluose bei muitinės sandėliuose laikinai saugomoms prekėms. Taip pat sudarytos sąlygos asmenims prašymą įregistruoti pridėtinės vertės mokesčio mokėtoju pateikti elektroniniu būdu per Valstybinės mokesčių inspekcijos tinklalapį“, – sako ūkio ministras E. Gustas.

Ūkio ministerija ne tik koordinuoja administracinės naštos mažinimą, bet ir vykdo jos prevenciją ankstyvajame teisės aktų rengimo etape – vertina institucijų teikiamus teisės aktų projektus ir naštos vertinimą pinigine išraiška, teikia pasiūlymus dėl nepagrįstos naštos naikinimo.

Ūkio ministerija, įvertinusi praėjusių metų paskutinį pusmetį institucijų priimtų teisės aktų sukeliamą naštos pokytį, apskaičiavo, kad administracinė našta verslui sumažėjo 1,85 mln. eurų. Institucijų sukeliamas administracinės naštos pokytis kiekvienų metų pradžioje skelbiamas Ūkio ministerijos tinklalapyje.

Siekdama, kad naštos mažinimas ir prevencija taptų neatsiejama ne tik valstybės, bet ir savivaldybių lygmens teisėkūros dalimi, Ūkio ministerija šiais metais organizuoja mokymus savivaldybių atstovams, kaip vertinti ir mažinti administracinę naštą, taikyti kitus verslo sąlygų gerinimo principus. Šių metų rudenį planuojama surengti mokymus Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. Jau buvo surengti mokymai Vilniuje, Kaune ir Alytuje, juose dalyvavo 30-ies savivaldybių atstovai.

Atgal