VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

01 09. Įsigaliojo įstatymo pataisos dėl pakuočių priėmimo

Trečiadienį įsigaliojo Seimo pernai gruodį priimtos Pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo įstatymo pataisos dėl pakuočių priėmimo.
Įstatyme įtvirtinta, kad pakuočių pardavėjai už visų užstato sistemoje dalyvaujančių gaminių pakuotes pakuočių vartotojams turi grąžinti užstatą grynaisiais pinigais arba pakuočių vartotojų pageidavimu jiems suteikti teisę įsigyti pardavėjo parduodamų prekių ar paslaugų už sumą, lygią užstato dydžiui.
Įstatymas papildytas nuostata, nustatančia, kad gamintojai ir importuotojai privalo imti užstatą iš pakuočių platintojų ar pakuočių pardavėjų ir jį grąžinti pakuočių pardavėjams taip pat ir už PET (polietileno tereftalatas) pakuotes, kai šie grąžina pakuočių atliekas. Nors toks užstatas yra imamas ir grąžinamas už stiklinę prekinę vienkartinę pakuotę, kurios talpa didesnė negu viena dešimtoji litro, bet mažesnė negu trys litrai, priimtomis pataisomis patikslinta, kad ši nuostata negalioja į stiklinę vienkartinę pakuotę supakuotam vaisių vynui, vaisių vyno gėrimams ir vaisių vyno kokteiliams.
Gamintojai ir importuotojai užstato galės neimti tuo atveju, jei dėl techninių priežasčių negalima priimti vienkartinių pakuočių, kurioms taikoma užstato sistema.

 

Pakuočių gamyba užsiima: Poliart http://pakuotes.eu/

Atgal