VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

01 16. VMVT vadovas: prievolė ženklinti ir registruoti augintinius neturi virsti pasipinigavimu

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai, atlikę rinkos tyrimą ir paslaugų įkainių skaičiavimus, rekomenduoja veterinarijos paslaugų teikėjams nustatant paslaugų įkainius neviršyti 15 eurų kainos.
„Gyvūnų augintinių šeimininkams siūlome neskubėti ir prieš pasirenkant palyginti bent kelių privačių veterinarijos gydytojų teikiamas ženklinimo ir registravimo paslaugas ir jų įkainius. Renkantis reikėtų pasiteirauti, ar į galutinę kainą įskaičiuotos visos paslaugos (ženklinimas ir įregistravimas Gyvūnų augintinių registre bei pačių mikroschemų kaina), ar tik viena iš jų. Mūsų skaičiavimais, vieno gyvūno paženklinimas (įskaitant mikroschemos kainą) ir įregistravimas Gyvūnų augintinių registre preliminariai kainuoja apie 10 eurų", - sakė VMVT direktorius Jonas Milius.
Sausio 1 d. įsigaliojus Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės įstatymo nuostatoms, kad mūsų šalyje laikomos katės, šunys ir šeškai privalo būti paženklinti mikroschemomis ir užregistruoti Gyvūnų augintinių registre, gauta gyventojų nusiskundimų dėl didelių įkainių už šias paslaugas, kuriuos taiko kai kurie privatūs veterinarijos gydytojai.
VMVT direktoriaus teigimu, didesnė kaina už gyvūnų augintinių ženklinimą ir registravimą gali būti siejama tik su papildomomis paslaugomis, pavyzdžiui, kai veterinarijos gydytojas atvyksta individualiai paženklinti gyvūną jo laikymo vietoje, suteikia paslaugas pasibaigus darbo valandoms ar suteikiant dar ir kitas, papildomas veterinarijos paslaugas. Be to, galutinė kaina galėtų būti mažesnė, kai vienu metu ženklinami ar registruojami keli to paties asmens augintiniai, nes užpildžius prašymą dėl pirmojo gyvūno, kitiems naudojamas tas pats prašymo šablonas, keičiasi tik nedidelė duomenų dalis.

 

Veterinariniai preparatai

Atgal