VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

02 20. Lietuva bendradarbiaus su Londono Sičiu

Finansų viceministras Algimantas Rimkūnas susitikęs su specialiu Londono Sičio atstovu ryšiams su Europos Sąjungos (ES) šalimis Džeremiu Braunu (Jeremy Browne) aptarė tolesnio Lietuvos ir Londono Sičio bendradarbiavimo galimybes. Susitikime taip pat dalyvavo Jungtinės Karalystės Nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė Lietuvoje Klerė Lorens (Claire Lawrence). 
"Džiaugiamės rezultatyviu bendradarbiavimu su Londono Sičiu, aptarėme prioritetines sritis, kuriose bus įgyvendinami konkretūs nauji projektai, pristatėme Lietuvos požiūrį į svarbias iniciatyvas, kuriomis kapitalo rinkos skatinamos prisidėti prie ekonomikos augimo, darbo vietų kūrimo visoje Europoje. Bendradarbiavimas su vienu svarbiausių pasaulio finansų centru Lietuvai svarbus ir pristatant mūsų šalį investuotojams, ir dalinantis žiniomis apie naujų finansinių priemonių kūrimą bei jų reglamentavimą", - Finansų ministerijos išplatintame pranešime cituojamas A. Rimkūnas.
Finansų viceministras ir Londono Sičio atstovas aptarė klausimus, susijusius su pasirengimu šių metų gegužę Finansų ministerijos kartu su Lietuvos finansų rinkų institutu organizuojamai tarptautinei finansų rinkų konferencijai, kurioje dalyvaus ir Londono Sičio verslo atstovai. Praėjusių metų rugsėjį Finansų ministerija ir Londono Sitis Vilniuje surengė bendrą konferenciją "Kapitalo sąjungos kūrimas: iššūkiai ir galimybės verslui". 
A. Rimkūnas ir J. Braunas taip pat diskutavo apie finansų priemones, kurios skatintų kapitalo rinkų dalyvius daugiau prisidėti prie verslo (ypač mažų ir vidutinių įmonių), ir infrastruktūros projektų finansavimo. Susitikime taip pat buvo aptartos Europos Sąjungos, Jungtinės Karalystės ir Lietuvos ekonomikos ir finansų aktualijos, Kapitalo rinkų sąjungos kūrimo klausimai, Europos Komisijos iniciatyvos finansų rinkų srityje.

 

Atgal