VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

07.15. RBS už 5,5 mlrd. dolerių išsprendė ginčą dėl hipoteka užtikrintų vertybinių popierių

Bankas "Royal Bank of Scotland" (RBS) trečiadienį pranešė už 5,5 mlrd. dolerių išsprendęs ginčą Jungtinėse Valstijose dėl hipoteka užtikrintų vertybinių popierių, praneša naujienų agentūra AP.

Federalinė JAV finansų agentūra kaltino RBS dėl 32 mlrd. dolerių vertės hipoteka užtikrintų vertybinių popierių išdavimo bei platinimo prieš praėjusio dešimtmečio finansų krizę.
Ši byla buvo viena pagrindinių kliūčių, neleidusių Didžiosios Britanijos valdžiai pardavinėti RBS akcijų. Per finansų krizę RBS gelbėjusi šalis vis dar yra pagrindinė banko akcininkė.
RBS direktorius Rosas Makevanas (Ross McEwan) teigia, kad trečiadienį pasiektas susitarimas yra "reikšmingas žingsnis sprendžiant vieną svarbiausių istorinių banko klausimų".
"Šis susitarimas mums primena, kas bankui nutiko prieš finansų krizę. Jis taip pat primena didžiulę kainą, kurią RBS sumokėjo už bandymą patenkinti savo pasaulines ambicijas", - pažymėjo RBS direktorius.
Pagal susitarimą RBS Jungtinėms Valstijoms sumokės 5,5 mln. dolerių. Didžioji dalis baudos bus padengta iš lėšų, kurias bankas jau anksčiau atsidėjo baudų mokėjimui.

Atgal