VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

10.30. VF ekspertai vertino šalies ekonomikos pažangą

Lietuvoje dirbę Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ekspertai vertino Lietuvos ekonomikos pažangą, įgyvendinamas reformas bei finansų sektoriaus tendencijas. Ypač teigiamai TVF ekspertai atsiliepė apie trečius metus iš eilės formuojamą biudžeto perteklių.

„Džiaugiamės konstruktyviu bendradarbiavimu su Tarptautiniu valiutos fondu bei vertiname jų įžvalgas. Lietuvoje viešėję TVF ekspertai palankiai įvertino mūsų vykdomas reformas mokesčių, švietimo, sveikatos, pensijų srityse ir patikino, kad judame gera kryptimi. Pasak TVF atstovų, tam, kad reformos užtikrintų siektinus struktūrinius pokyčius ir prisidėtų prie potencialaus ekonomikos augimo bei viešųjų finansų tvarumo stiprinimo, didelis dėmesys turi būti skiriamas efektyviam jų įgyvendinimui. Vertiname TVF išsakytas įžvalgas — į jas neabejotinai atsižvelgsime“, — teigė finansų ministras Vilius Šapoka.
Ekspertai, vertindami augančią ekonomiką, mažėjantį nedarbą, bet tuo pačiu atsižvelgdami ir į tarptautines rizikas, akcentuoja fiskalinių rezervų kaupimo poreikį. TVF taip pat skatina didinti produktyvumą, įgyvendinant struktūrines reformas, tokiu būdu gerinant šalies konkurencingumą.

Atgal