VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

02.09. Finansų ministras Vilius Šapoka dalyvaus ECOFIN ir Euro grupės posėdžiuose

Finansų ministras Vilius Šapoka vasario 11–12 d. dalyvaus Euro grupės ir Europos Sąjungos (ES) Ekonomikos ir finansų reikalų tarybos (ECOFIN) posėdžiuose Briuselyje.


ECOFIN posėdyje finansų ministrai toliau tęs diskusijas dėl Europos finansų priežiūros sistemos (EFPS) tobulinimo. Taip pat bus aptarta Europos Komisijos idėja vienbalsiškumo principą mokesčių srityje pakeisti kvalifikuotos daugumos balsavimu. Lietuva siekį iš esmės peržiūrėti ir pakeisti Europos Sąjungos sprendimų priėmimo procedūrą mokesčių srityje vertina skeptiškai – abejojama, ar tokie pakeitimai išsaugotų didelių ir mažų valstybių narių interesų balansą, ypač ekonominių sukrėtimų ar krizinių situacijų metu.
ECOFIN posėdyje bus tvirtinamas Tarybos išvadų projektas dėl 2018 m. Fiskalinio tvarumo ataskaitos. Taryba pabrėžia, kad aukštos ir augančios skolos kai kuriose šalyse ir toliau daro jas pažeidžiamas netgi trumpajame laikotarpyje.
Euro grupėje planuojama aptarti Airijos ir Portugalijos poprograminių peržiūros misijų rezultatus ir klausimus, susijusius su Europos centrinio banko Vykdomosios valdybos nario atranka. Taip pat Euro grupėje išplėstiniu formatu bus diskutuojama dėl konkrečių priemonių, skirtų Ekonominei ir pinigų sąjungai stiprinti – posėdyje bus aptarti veiksmai, rengiant biudžetinę priemonę, skirtą didinti konvergenciją ir konkurencingumą euro zonoje.

Atgal