VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

03.18. VMI skelbs pajamų ir turto deklaravimo startą

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) netrukus paskelbs apie gyventojų pajamų ir turto deklaravimo startą.

VMI praneša šiemet daugiau kaip 1,9 mln. gyventojų jau paruošusi preliminariąsias pajamų deklaracijas. 1,4 mln. gyventojų jas galės pateikti vos keliais mygtukų paspaudimais. Patogiausia ir greičiausia tai padaryti e. būdu - pasinaudojant e.VMI programėle išmaniesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams, arba Elektroninėje deklaravimo sistemoje (EDS), pabrėžia VMI.

Deklaravimo pradžią VMI paskelbs specialiame renginyje žiniasklaidai trečiadienį. Tą pačią dieną gyventojų pajamų bei turto deklaravimo naujovės bus pristatomos ir visų apskričių valstybinėse mokesčių inspekcijose. 

Kaip teigė VMI komunikacijos vadovė Rūta Asadauskaitė, kaip ir kasmet, deklaruotas GPM permokas VMI stengsis grąžinti balandžio mėnesį. 

„Deklaruotos permokos pirmiausia grąžinamos tiems gyventojams, kurie deklaracijas pateikia savarankiškai e. būdu, laiku ir jos užpildomos be klaidų, o pateikti duomenys sutampa su VMI turimais duomenimis. Sistema sąrašus sudaro atsitiktine tvarka. Pavedimus į gyventojų sąskaitas VMI atlieka kiekvieną darbo dieną, atsižvelgdama į savivaldybių biudžetų pajamas“, - sakė R. Asadauskaitė.

Atgal