VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

01.18. B.Johnsonas G7 viršūnių susitikimui surengti pasirinko Kornvalio kurortą

Jungtinė Karalystė (JK) šiemet birželį surengs Didžiojo septyneto (G7) šalių viršūnių susitikimą. Premjeras Borisas Johnsonas susitikimui surengti pasirinko Kornvalio kurortą – Karbis Bėjų, vėlų šeštadienį paskelbė JK vyriausybė.

G7 viršūnių susitikimas vyks birželio 11–13 dienomis ir bus pirmas per maždaug dvejus metus akis į akį susitikimas tarp septynių didžiausių pasaulio ekonomikų lyderių.

B. Johnsonas G7 viršūnių susitikimui surengti pasirinko Kornvalio kurortą. EPA-Eltos nuotr.

Tikimasi, kad susitikime dalyvaus išrinktasis JAV prezidentas Joe Bidenas. Be to, šis G7 viršūnių susitikimas bus paskutinis Vokietijos kanclerei Angelai Merkel.

Kadenciją baigiantis JAV vadovas Donaldas Trumpas pernai dėl koronaviruso pandemijos buvo priverstas atšaukti JAV planuotą G7 viršūnių susitikimą.

Kiekvienos šalies lyderis dar turi patvirtinti savo dalyvavimą, bet susitikimas numatytas birželio 11–13 dienomis Karbis Bėjuje, pajūrio mieste Kornvalyje, Pietvakarių Anglijoje.

G7 sudaro JK, Kanada, Prancūzija, Vokietija, Italija, Japonija ir JAV. B. Johnsonas taip pat pakvietė Australijos, Indijos ir Pietų Korėjos lyderius dalyvauti kaip svečius.

Anksčiau ši šalių grupė buvo žinoma kaip G8, bet 2014 metais iš jos buvo pašalinta Rusija dėl jos įvykdytos Krymo aneksijos.

 

Atgal