VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

04 03. Apklausa: šalies ekonominė padėtis per metus suprastėjo

Daiva Mankutė

Vasario mėnesį šeši iš dešimties - 60 proc. - Lietuvos gyventojų buvo tos nuomonės, kad šalies ekonominė padėtis per pastaruosius kelis mėnesius pablogėjo.

 Tik 5 proc. viešosios nuomonės apklausos dalyvių teigė, kad ji pagerėjo. Trečdalis - 32 proc. - apklaustųjų atsakė, kad ji nepasikeitė.

 3 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

 Rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos "Baltijos tyrimai" naujienų agentūros ELTA užsakymu vasario 22-kovo 2 dienomis atliktos apklausos duomenimis, per mėnesį ekonominės padėties šalyje vertinimai nepakito.

 Palyginti su gyventojų atsakymais prieš metus, matyti, kad dabar vertinimai blogesni nei prieš metus. 2011 metų vasarį ekonominę padėtį kaip blogėjančią vertino 55 proc. respondentų. Per metus nepatenkintųjų ekonomine situacija šalyje padaugėjo 5 procentiniais punktais.

 Ekonomine padėtimi Lietuvoje daugiau nepatenkinti vyresni nei 30 metų žmonės, kaimo ir mažesnių miestų gyventojai, bedarbiai, namų šeimininkės ir pensininkai, kairiųjų pažiūrų bei lenkų tautybės gyventojai.

 Toje pačioje vasario mėnesio apklausoje vertindami šeimos finansinę padėtį pusė - 50 proc. - nurodė, kad jų šeimos finansinė padėtis blogėjo.

 Tik vienas iš dvidešimties - 4 proc. - respondentų atsakė, kad jų šeimos finansinė padėtis per pastaruosius du mėnesius pagerėjo.

 Mažiau nei pusė - 45 proc. - atsakė, kad jų šeimos finansinė padėtis per tą laiką nepasikeitė.

 Per mėnesį nuo sausio apklausos 3 procentiniais punktais sumažėjo gyventojų, nurodžiusių šeimos finansinės padėties pagerėjimą.

 Lyginant su vertinimais prieš metus 3 procentiniais punktais sumažėjo teigiančiųjų, kad šeimos finansinė padėtis blogėja. 2011 metų vasarį 53 proc. respondentų teigė, kad jų šeimos finansinė padėtis pablogėjo.

 Savo šeimos finansine padėtimi labiau nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, mažesnių miestų gyventojai, bedarbiai, pensininkai bei tie, kurių šeimos mėnesio pajamos yra mažiausios - iki 1500 litų.

Atgal