VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

05 22. Konkurencijos taryba atlieka tyrimą dėl degalų kainų

Jonas Palubeckas

 

Konkurencijos taryba atlieka tyrimą dėl degalų kainų, tačiau ar tai susiję su degalinių karteliu dėl benzino kainos, neatskleidžiama.

"Tas klausimas nuolatos pasikartoja ir pačios vienodos kainos savaime nieko nereiškia, nes vienodos kainos būna net ir tobuliausiame konkurencijos modelyje. Kai yra labai daug pardavėjų, jie visi parduoda vienodomis kainomis. O šiaip mes atliekame tyrimą šitame sektoriuje. Plačiau komentuoti apie jį negaliu. Kai jis jau bus baigtas, tada mes, aišku, pateiksime savo komentarus", - antradienį klausiamas, ar Konkurencijos taryba ketina tirti benzino kainas degalinėse, sakė jos pirmininkas Šarūnas Keserauskas.Konkurencijos tarybos vadovas nedetalizavo, kada tai ketinama padaryti, nes tyrimo trukmė esą priklauso nuo to, kaip noriai bendradarbiauja tiriamieji ar kiti subjektai.

"Daugiau pasakyti negalėčiau, kol tyrimas vyksta. Vien tyrimo buvimas nereiškia, jog kažkas yra jau kaltas, kad pažeidimas nustatytas", - teigė jis.

Lietuvoje degalų kainos nemažėja net ir pasaulyje krintant naftos kainai.

Šiuo metu populiariausio A-95 benzino kaina siekia per 4,90 lito.

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis, nepaisant pernai pagerėjusios Lietuvos ūkio būklės bei išaugusių namų ūkių vartojimo išlaidų, benzino realizacijos tendencijos 2011 m. vis dar prastėjo. Namų ūkių vartojimo išlaidoms 2011 m. išaugus 6 proc., benzino akcizo įplaukos į biudžetą vis dar buvo 12,3 proc. mažesnės nei 2010 m.

VMI teigimu, išaugus vidaus vartojimui legaliai parduodamo benzino realizacija tebemažėjo - palyginus su 2010 m., ji smuko 9,7 proc.

Atgal