VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

05 25. Bus išmokamos pensijų nepriemokos 1995-2002 m. dirbusiems pensininkams arba jų turto paveldėtojams

 

Milda Matusevičienė

Birželio mėnesį bus išmokėta likusi invalidumo ir senatvės pensijų nepriemokų dalis tiems pensininkams, kurie 1995-2002 metais dirbo ir turėjo draudžiamųjų pajamų, todėl gavo ne viso dydžio senatvės arba invalidumo pensijas.
Likusi neišmokėta pensijų nepriemokos dalis bus išmokėta asmenims, kurie 2008 m. sausio 1 d. (2007 m. lapkričio 6 d. Valstybinių socialinio draudimo senatvės ir invalidumo pensijų dalies išmokėjimo įstatymo įsigaliojimo dieną) nebuvo sukakę 70 metų. Vyresniems pensininkams šios nepriemokos buvo išmokėtos jau anksčiau.
Nepriemokos suma bus pervedama į asmens, turinčio teisę gauti šią nepriemoką, sąskaitą Lietuvoje esančioje kredito įstaigoje.
Senatvės ir invalidumo pensijų nepriemokų išmokėjimui prireiks 262,6 mln. litų. Šias nepriemokas gaus 88,3 tūkst. žmonių.
Pensininkams, kuriems pensija pervedama į sąskaitą Lietuvos Respublikos teritorijoje esančioje kredito įstaigoje, jokių papildomų dokumentų ar prašymų dėl nepriemokų išmokėjimo teikti nereikia, nes "Sodra" turi visą informaciją, reikalingą tam, kad susidariusi nepriemoka būtų išmokėta.
Tačiau tie pensijų gavėjai, kurie pensiją gauna per paštą ar kitas pensiją pristatančias įstaigas ir kurie iki šiol nėra informavę "Sodros" teritorinių skyrių apie sąskaitos, į kurią pervesti šią nepriemoką, rekvizitus, turėtų kuo skubiau tai padaryti. Sąskaitos, į kurią turės būti pervesta susidariusi nepriemoka, rekvizitus pensijų gavėjas ar jo įgalioti asmenys turi pateikti pensiją mokančiam "Sodros" teritoriniam skyriui.
Pensijų nepriemokos bus išmokamos ir mirusių šių pensijų gavėjų turto paveldėtojams. Pastarieji turi kreiptis į "Sodros" teritorinį skyrių, kuris mirusiajam mokėjo pensiją. "Sodros" teritoriniam skyriui reikia pateikti asmens dokumentą (pasą arba asmens tapatybės kortelę), rašytinį prašymą, nurodyti sąskaitos rekvizitus (sąskaita turi būti Lietuvos Respublikos teritorijoje esančioje kredito įstaigoje), paveldėjimo teisės liudijimą arba nuosavybės teisės į bendrą sutuoktinių turtą liudijimą.
Jeigu paveldėtojas prašymą su minėtais dokumentais pateiks ne vėliau kaip iki 2012 m. gruodžio 31 d., nepriemokos suma jam bus išmokėta per 30 kalendorinių dienų nuo prašymo ir minėtų dokumentų pateikimo dienos.
"Sodra" ragina šiuos turto paveldėtojus nelaukti teisės aktais nustatytos mokėjimo termino pabaigos ir anksčiau kreiptis dėl negautos mirusiojo pensijos dalies išmokėjimo.

Atgal