VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

05 31. Aiškumo į darbo rinką įneš tyrimas, atskleidžiantis informaciją apie realų atlyginimų dydį

Nora Vertinskienė

Liepą Lietuvos verslo konfederacija paskelbs realų atlyginimų dydį Lietuvos įmonėse ir suteiks galimybę palyginti siūlomus atlyginimus ir darbuotojų lūkesčius Baltijos šalyse.
Tyrimu, kuriame šiuo metu dalyvauja daugiau nei 300 Lietuvos įmonių bei 5 tūkst. darbuotojų, siekiama išsiaiškinti realų daugiau nei 300 profesijų atlyginimų dydį.
Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus pažymi, jog darbo užmokestis ir jo apmokestinimas - šiuo metu didžiausios verslo įmonių patiriamos išlaidos. Ir nors verslui labai svarbu žinoti aktualiausią ir naujausią informaciją apie atlyginimų tendencijas šalyje, Lietuvoje tokios informacijos trūksta.
"Statistikos departamento pateikiami duomenys paprastai viešumą pasiekia praėjus nemažam laikotarpiui nuo duomenų surinkimo ir atspindi tik vidurkius. Todėl šis tyrimas bus naudingas ir darbdaviams, ir darbuotojams", - trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje tyrimui pristatyti kalbėjo jis.
V. Sutkaus teigimu, ta pati metodika naudojama visose Baltijos šalyse, todėl jo rezultatai ypač reikalingi įmonėms, vykdančioms veiklą ir samdančioms darbuotojus ne tik Lietuvoje.
"Danske Bank" analitikų vertinimu, vidutinis darbo užmokestis šiemet augs apie 3,5-4 proc., tačiau laukti tolesnio spartaus augimo aukštyn dar anksti.
"Nors ekonomika stabiliai auga, euro zona išlieka recesijoje, daug neaiškumų yra dėl Rusijos ateities. Aukštas nedarbo lygis taip pat eliminuoja spaudimą darbo atlygiui didėti", - teigia "Danske Bank" vyriausioji analitikė Violeta Klyvienė.
Tiesa, pasak jos, tam tikrų indikacijų, kad dėl tinkamos aukštos kvalifikacijos darbuotojų trūkumo darbo užmokestis sparčiau turėtų didėti tik kai kurių rūšių ekonominėje veikloje, yra.
"CV Online", prisidedančio prie tyrimo įgyvendinimo, marketingo vadovė Rita Karavaitienė pastebi, jog Lietuvos įmonės darbuotojų atlyginimus linkusios laikyti "po devyniais užraktais", nors pasidalinimas tokia informacija įneštų aiškumo į darbo rinką.
"Dažname darbo pasiūlyme įmonės siūlo konkurencingą atlyginimą, tačiau, koks tai atlyginimas, galima tik spėlioti. Tyrimas padėtų įmonėms įsivertinti realų konkurencingumą ir nustatyti darbuotojų lūkesčius", - sako ji.
Tyrimas orientuotas į dideles ir vidutines įmones, kurių darbuotojai sudaro didžiąją dalį darbo jėgos. Tyrime pateikiama daugiau nei 300 profesijų, anketos klausimuose prašoma nurodyti pagrindinius įmonių duomenis, bazinių atlyginimų pokyčius, darbo jėgos paklausos pokyčius, darbo sąlygas ir darbo organizavimą. Lygiagrečiai, taikant panašią metodiką, apklausiami ir darbuotojai bei ieškantieji darbo.
Dalyvavimas tyrime yra nemokamas, o dalyvaujančios įmonės gaus tyrimo ataskaitos dalį pagal atsakytų klausimų dalį.
Tokia pati tyrimo metodika naudojama trijose Baltijos šalyse. Jį atlieka "Atlyginimų tyrimo agentūra" ir "CV Online", bendradarbiaudama su Lietuvos verslo konfederacija.

Atgal