VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

07 24. Supaprastintas „Sodros“ įmokų mokėjimas

Draudėjai ir savarankiškai dirbantys asmenys, mokantys valstybinio socialinio draudimo įmokas, nuo šiol tai gali daryti greičiau, paprasčiau ir pigiau.

Bendradarbiaujant su šalies komerciniais bankais „Sodros“ elektroninėje draudėjų aptarnavimo sistemoje (EDAS) įdiegta atsiskaitymo internetu paslauga „Bank-link“. Ji leidžia skirtingas socialinio draudimo įmokas ir kitas su jomis susijusias sumas į „Sodros“ sąskaitą sumokėti vienu mokėjimo nurodymu.

EDAS draudėjui automatiškai pasiūlo vieną mokėtiną sumą (ją gali sudaryti kelios įmokų rūšys), suformuotą pagal „Sodros“ informacinės sistemos duomenis. Prireikus šią sumą draudėjas gali papildyti kitomis įmokomis ir visą sumą sumokėti vienu mokėjimo nurodymu.

Per EDAS galima sumokėti ir už kitą fizinį ar juridinį asmenį, jeigu įmoką mokantis asmuo turi savo sąskaitą šalies komerciniame banke ir prisijungimo prie to fizinio ar juridinio asmens draudėjo srities teises.

EDAS mokėjimo nurodymų istorijoje draudėjai gali peržiūrėti mokėjimo nurodymus nuo jų suformavimo iki apmokėjimo, tai yra iki lėšų patekimo į „Sodros“ sąskaitą pasirinktame banke.

Sistema pasiūlo draudėjui visus mokėjimo nurodymo duomenis, išskyrus norimą mokėti įmokos rūšį, sumą ir banką. Taip iki minimumo sumažėja klaidų tikimybė, greičiau apskaitomos ir konkrečiam draudėjui priskiriamos jo sumokėtos įmokos.

Draudėjai internetu įmokas gali sumokėti prisijungę prie EDAS adresu http://draudejai.sodra.lt .

Nauja paslauga jau gali naudotis draudėjai, kurie moka socialinio draudimo įmokas per AB „Swedbank“, AB SEB banką, AB DNB banką, UAB „Medicinos bankas“, AB Citadele banką. Kitų bankų klientai šia paslauga galės naudotis artimiausiu metu.

Neskaičiuojant savarankiškai dirbančių asmenų, šiuo metu Lietuvoje yra kiek daugiau nei 200 tūkst. draudėjų (įvairių formų juridinių asmenų).

Vidutiniškai per mėnesį į „Sodros“ sąskaitas skirtingose kredito įstaigose padaroma daugiau kaip 150 tūkst. mokėjimo nurodymų.

Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos

Komunikacijos ir tarptautinių ryšių skyrius, tel: (8 5) 273 45 12

Atgal