VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

01 29. Pensijų kompensavimas prasidės šiemet

Vakar Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius ir koalicijos partneriai politinėje taryboje svarstė klausimą dėl pensijų kompensavimo mechanizmo. Priimtas sprendimas dar šiemet kompensuoti 20 proc. netektos pensijų dalies.

„Konservatorių ir liberalų valdymo laikotarpiu taupyti nuspręsta pensininkų sąskaita, todėl Valstybinio socialinio draudimo (SODROS) senatvės ir netekto darbingumo pensijos 2010-2011 metais mažėjo dėl taikytų 318 litų mažesnių  (nuo 1488 litų iki 1170 litų) draudžiamųjų pajamų. Tad lėmė, jog apie 400 tūkstančių asmenų buvo mokamos mažesnės pensijos. Suvokdama, koks jautrus šis klausimas pensininkams ir valstybei, Vyriausybė svarstė kelis kompensavimo variantus. Nuspręsta dar šiemet kompensuoti 20 proc. dėl minėto dydžio mažinimo netektos pensijų dalies“, – sako premjeras Algirdas Butkevičius.

Anot Ministro Pirmininko, Vyriausybė privalo elgtis atsakingai, todėl kompensavimas turi būti vykdomas nepažeidžiant fiskalinio tvarumo nuostatų.

„Kompensavimui reikalingi ištekliai. Visi turi suvokti, kad valstybė poreikius tenkina tik lėšomis, kurias suneša mokesčių mokėtojai. Tad kaip vienas iš galimų šaltinių galėtų būti padidintas alkoholio akcizo mokestis. Tam bus parengtas įstatymo projektas, kurį jau kovą teiksime Seimui“, – sako Vyriausybės vadovas.

Atgal