VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Europos Sąjunga

02 10. VSD siūlo dar kruopščiau tikrinti užsieniečius, norinčius apsigyventi Lietuvoje

Valstybės saugumo departamentas (VSD) siūlo dar kruopščiau tikrinti šalyje apsigyventi norinčius užsieniečius. Tokias pastabas VSD teikia išnagrinėjęs vidaus reikalų ministro įsakymo projektą.

Vidaus reikalų viceministras Elvinas Jankevičius sako, jog esant įtemptai geopolitinei situacijai papildomos priemonės yra sveikintinos. Pasak jo, iki griežtesnio įstatymo dėl Užsieniečių teisinės padėties įsigaliojimo 2014 metais Lietuva buvo tapusi trečiųjų šalių atstovų nelegalios migracijos į Europos Sąjungą (ES) vartais.

„Kadangi įtempta geopolitinė padėtis, terorizmo grėsmė didesnė nei prie štai, mes matome, kas darosi Prancūzijoje ir kitose valstybėse, todėl aš teigiamai žiūriu, kad VSD indikuoja problemas ir siūlo papildomas priemones, kaip spręsti šį klausimą“, – sakė viceministras. Pasak jo, dėl tvarkos aprašo projekto dar vyks diskusijos iki patvirtinimo.

VSD siūlymu, pateikdamas duomenis apie save užsienietis turėtų nurodyti gyvenamąsias vietas per pastaruosius 10 metų, turėtas kitų valstybių pilietybes, taip pat duomenis, jei anksčiau jam kokios nors valstybės pilietybę buvo atsisakyta suteikti arba ji buvo panaikinta. Taip pat reikėtų nurodyti kitų valstybių išduotas vizas per pastaruosius penkerius metus, nurodant valstybę, laikotarpį, kelionės tikslą, taip pat atvejus, jei vizą atsisakyti išduoti. Išsamesni duomenys būtų teikiami ir apie turėtus leidimus gyventi kitose valstybėse.

Atgal