VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Europos Sąjunga

05 25. EK žada didinti skaidrumą kaip to reikalauja euroskeptikai

Europos Komisijos (EK) pareigūnai pažadėjo sumažinti biurokratijos apimtis ir padidinti regione skaidrumą bei taip patenkinti reikalavimus, keliamus skeptiškai Europos atžvilgiu nusiteikusios Didžiosios Britanijos. Šalis reikalauja daugiau teisių visoms ES priklausančioms valstybėms, praneša "EUbusiness".
"Euroskeptikai mane erzina ne dėl to, kad kartais klysta, o dėl to, kad kartais būna teisūs", - kalbėjo reformų paketą pristatydamas pirmasis Komisijos viceprezidentas Fransas Timermanas (Frans Timmermans).
"Europos Komisija pasiryžusi keisti ne tik tai, ką daro ES, bet ir tai, kaip šie veiksmai atliekami. Vienas iš mūsų svarbiausių prioritetų - geresnis reguliavimas", - teigė pareigūnas spaudos konferencijoje.
Didžiosios Britanijos premjeras Deividas Kameronas (David Cameron) gegužės pradžioje laimėjo visuotinius rinkimus pažadėjęs iki 2017 metų surengti šalyje referendumą dėl narystės ES ir pareiškęs, kad laikas susigrąžinti dalį valdymo galios iš Briuselio.
F. Timermanas nurodo, kad maždaug 70 proc. Europos Sąjungos gyventojų mano, kad 28 šalis jungiantis blokas tapo "per daug sudėtingas ir per didele našta". Norėdami spręsti susidariusią problemą, Komisijos pareigūnai paruošė "pagerintą reguliavimo nuostatų paketą", padėsiantį kelti skaidrumą ir kruopštumą visos Europos Sąjungos teisiniuose procesuose, nurodė jis spaudos konferencijoje.

Atgal