VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Europos Sąjunga

09 25. EK gavo "Gazprom" pasiūlymą atšaukti antimonopolines pretenzijas

Europos Komisijos (EK) pareigūnams buvo pateikti Rusijos naftos gavybos koncerno "Gazprom" siūlymai atšaukti antimonopolines pretenzijas.
Koncerno atstovai artimiausiu metu planuoja susitikti su EK dėl vykdomo antimonopolinio tyrimo, nurodo bendrovės valdybos pirmininko pavaduotojas Aleksandras Medvedevas.
"Mes nusiuntėme mūsų siūlymą dėl oficialiai "Gazprom" iškeltų pretenzijų sureguliavimo ir artimiausiu metu jas aptarinėsime su (ES konkurencijos komisare) Margrete Vestager (Margrethe Vestager)", - nurodo pareigūnas.
Atsakydamas į klausimą apie bendrovės atsaką į EK pretenzijas, kurį "Gazprom" turi pateikti iki rugsėjo 28 d., A. Medvedevas nurodytą datą patvirtino.
"Mūsų oficialusis atsakas ir siūlymai dėl sureguliavimo - du paraleliai vykstantys procesai. 28 dieną pateiksime savo oficialųjį atsaką", - sakė "Gazprom" valdybos atstovas.
2015 m. balandį Europos Komisija apkaltino "Gazprom" piktnaudžiaujant savo dominuojamąja padėtimi dujų rinkoje aštuonių ES valstybių atžvilgiu (Estijos, Vengrijos, Bulgarijos, Čekijos, Latvijos, Lietuvos, Lenkijos ir Slovakijos) bei nesilaikant ES kainų nustatymo sistemos normų. Savo ruožtu "Gazprom" mano, kad pateiktos pretenzijos nėra pagrįstos ir laukia situaciją išsispręsiant atsižvelgus į anksčiau Rusijos-EK pasiektus susitarimus.

Atgal