VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Europos Sąjunga

10 13. EK imasi iniciatyvos, kuria sieks padėti ES šalyse prieglobsčio prašantiems mokslininkams ir tyrėjams

Europos Komisija (EK) pirmadienį pristatė iniciatyvą "Mokslas pabėgėliams", kuria bus siekiama padėti prieglobsčio prašantiems mokslininkams ir tyrėjams. Ši priemonė leis užmegzti ryšius tarp mokslinį išsilavinimą turinčių pabėgėlių bei prieglobsčio prašytojų ir mokslinių institucijų, pasisakančių už pabėgėlių priėmimą.
Iniciatyva "Science4Refugees" prieinama per "EURAXESS" - mokslininkų mobilumo centro tinklalapį, kuriame suteikiama informacija tyrėjams, norintiems susirasti darbą bet kurioje Europos valstybės mokslo ar studijų institucijoje ir mokslinius tyrimus atliekančioje kompanijoje.
Už tyrimus, mokslą ir inovacijas atsakingas eurokomisaras Karlosas Moedas (Carlos Moedas) teigė, kad "iniciatyva "Science4Refugees" yra puikus pavyzdys, kaip Europos mokslo bendruomenė gali būti tikrai atvira pasauliui".
"Suvesdama mokslinį išsilavinimą turinčius pabėgėlius ir prieglobsčio prašytojus su Europos mokslinėmis institucijomis, Europos Sąjunga įgis milžinišką naujų įžvalgų įvairovę atliekant tyrimus bei kuriant inovacijas, ir tuo pačiu metu imsis praktinių žingsnių, suteikdama reikšmingų galimybių labai talentingai, tačiau neturtingai bendruomenei. Tai dar vienas pavyzdys, kaip mes galime solidarizuotis su pabėgėliais ir prieglobsčio prašytojais Europos Sąjungoje", - teigė K. Moedas.
Šia iniciatyva susidomėjusios institucijos, galinčios pasiūlyti darbo vietas, praktiką ar kursus, jau dabar gali žymėti savo pasiūlymus "Science4Refugees" simboliu. Pabėgėliai ir prieglobsčio prašytojai taip pat gali talpinti savo darbo aprašymus į "EURAXESS" puslapį. Registracija yra nemokama ir savanoriška.
Mokslinės ir akademinės institucijos, pritariančios šiai iniciatyvai, bus apdovanotos "Science4Refugees" vėliava, skelbiančia, kad šios darbovietės yra atviros pabėgėliams ir prieglobsčio prašytojams.
Ilgainiui, padedant "EURAXESS" tarnybos centrams, į "Science4Refugees" programą bus įtraukti mokymo ir konsultavimo planai, kalbos ir integracijos kursai, kuriais bus siekiama padėti pabėgėliams įsikurti juos priėmusiose šalyse.

Atgal