VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Europos Sąjunga

06 29. Baltijos šalių vadovai pristatė EK pirmininkui savo šalių prioritetus skirstant ES finansinę paramą

 

Paulina Miškinienė

Europos Vadovų Taryboje dalyvaujanti Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su Latvijos Premjeru Valdžiu Dombrovskiu ir Estijos Vyriausybės vadovu Andrusu Ansipu pristatė Baltijos šalių derybų dėl naujosios ES finansinės perspektyvos prioritetus Europos Komisijos pirmininkui Žozė Manueliui Barozui (Jose Manuel Barroso).

 Susitikimo su EK pirmininku metu Lietuvos vadovė pabrėžė, kad naujoje septynerių metų Europos finansinėje perspektyvoje, kuri prasidės 2014 m., turi būti numatomos priemonės Europos ekonomikos augimui ir konkurencingumui skatinti, tačiau dabartinis EK pasiūlymas nesudaro Baltijos šalims vienodų sąlygų konkuruoti su kitomis ES narėmis bendroje Europos rinkoje.

 Pasak D. Grybauskaitės, visų trijų Baltijos šalių interesas ir bendras siekis - kad būtų teisingiau skirstomos tiesioginės žemės ūkio išmokos ūkininkams ir nebūtų taikomi diskriminaciniai struktūrinės paramos apribojimai, ypač nuo krizės labiausiai nukentėjusioms Baltijos valstybėms.

 "Dabartinis Komisijos pasiūlymas yra labai nepalankus Baltijos šalims. Išlieka didžiulis skirtumas tarp senųjų ir naujųjų ES narių. Mūsų ūkininkai negali vienodomis sąlygomis konkuruoti bendroje Europos rinkoje. Tokia situacija negali toliau tęstis", - sakė Prezidentė.

 Pasak Lietuvos vadovės, sunkmečio labiausiai paveiktoms šalims Europos struktūrinė parama yra labai svarbus veiksnys ieškant išeičių iš krizės ir skatinant ekonomikos augimą. Baltijos valstybėms ši parama yra ypač svarbi ir aktuali.

Atgal