VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Europos Sąjunga

08 16. A. Ansipas: mes nerimaujame dėk euro ateities, bet neprarandame optimizmo!

Antradienį Estijos ministras pirmininkas Andrusas Ansipas (Andrus Ansip) Taline susitiko su Vokietijos ekonomikos ir technologijų ministru Filipu Resleriu (Philipp Resler). Per susitikimą šalys aptarė euro zonos stabilumo klausimus, rašo "Ohtuleht".

"Paprastų pasitraukimo iš krizės sprendimų nebūna. Visi sprendimai yra sudėtingi. Žinoma, mes nerimaujame dėl euro ateities, tačiau neprarandame optimizmo", - sakė šalies premjeras A. Ansipas.

F. Resleris savo ruožtu pastebi, kad kitos euro zonos šalys turėtų imti pavyzdį iš Estijos, nes šalis per pastaruosius kelerius metus padarė didelę pažangą.

Vokietijos ekonomikos ir technologijų ministras, kalbėdamas per spaudos konferenciją Taline, pažymėjo, kad šiuo metu Europai kaip niekad reikalingos struktūrinės reformos.

Pasak F. Reslerio, Estija tapo patikima Pietų ir Šiaurės Europos partnerė: viena vertus, šalis vadovaujasi valstybinio biudžeto subalansavimo principu, antra vertus, vykdo būtinas reformas. Taip Estijai pavyko išvengti didelių sunkumų nepriklausomybės atkūrimo laikotarpiu ir krizės metu.

Jis pridūrė, kad fiskalinės sutarties ir Europos stabilizavimo mechanizmo (ESM) susitarimo būtina griežtai laikytis, o bet kokius pažeidimus reikia fiksuoti.

"O kalbant apie struktūrines reformas, čia neleistinos jokios nuolaidos. Jeigu susitarimai nevykdomi, šalys negauna paramos", - pabrėžė F. Resleris.

Atgal