VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Europos Sąjunga

08 31. Jeigu aš būčiau „Karalius"... ir būtu mano valia, aš padaryčiau štai ką:

Vacys Varčiūnas

Pirmiausiai išanalizuočiau esamą padėtį (kaip yra).

Po to nuspręsčiau kaip turi būti.

Ir tik tada paskelbčiau: ką - daryti.

Tai būtu mano vizijų programa ir veiklos planas, bet jokiu būdu ne projektas, todėl, kad, rašyti projektą gali bet kas, bet kokia tema.

Dabar madinga projektus rašyti, bet ne rengti, ne ruošti. Todėl nereikia nieko nei braižyti, nei piešti, pakanka žinoti šiek tiek gramatikos (nebūtina ir sintaksė). Netgi yra paruošti tam tikri blankai projektų rašymui.Užpildai tokį blanką, pateiki kur reikia ir štai tau pinigai iš Europos Sąjungos. O gi Europos sąjungai pinigai krenta ne iš dangaus. Iš kur jie krenta gal būt žino tiktai pirmieji valstybės asmenys arba tik tie, kam reikia žinoti. Galbūt jie žino dar ir tai iš kur atsiranda šimtai milijardų tam, kad gelbėti agoniją patyrusias Europos sąjungos valstybes, tokias kaip Graikija, Italija, Airija. Mums to niekas nesako. Galima tiktai įtarti, kad pinigai į Briuselį suplaukia iš tokių kaip mes Europos sąjungos narių. Ko gero net visi Seimo ar Vyriausybės nariai nežino kiek ir kaip iš mūsų biudžeto pinigai patenka į Europos sąjungos piniginį maišą. Iš ten be galo, be krašto galima semti ir semti visokių projektų finansavimui. Ar gali suprasti paprastas Lietuvos pilietis tokio gausybės rago paslaptį?

Dažnai tenka girdėti įvairias radijo ir televizijos laidas bei skaityti spaudoje kalbant apie Lietuvos valstybinio biudžeto svarstymą, jo tvirtinimą bei atskirų straipsnių pinigų panaudojimą tam tikrom sritim. Bet neprisimenu, kad kada nors kas pasakytų, kiek mes mokam Europos sąjungai ir kiek mums sugrįžta atgal per įvairius projektus.

Atgal