VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Europos Sąjunga

07 04. Seime pasirašyta Vilniaus deklaracija

Iškilmingame Seimo posėdyje, skirtame Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai pradžiai, istorinėje Kovo 11-osios Akto salėje pasirašyta Vilniaus deklaracija.

Deklaraciją dėl Airijos, Lietuvos ir Graikijos parlamentų bendradarbiavimo rengiant ir įgyvendinant trijų Europos Sąjungos valstybių narių pirmininkavimo parlamentinį matmenį pasirašė Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas, Graikijos Parlamento kancleris Atanasijas Papajoanu (Athanassios Papaioannou), Airijos Atstovų Rūmų Pirmininkas Šonas Baretas (Sean Barrett).

"Šiuo dokumentu siekiama toliau skatinti ES potencialą reikalingoms tolimesniems permainoms ekonominio konkurencingumo ir struktūrinių pokyčių srityje. Sveikiname ES bendradarbiavimą su kaimynais, siekiant tikros partnerystės ir regioninio stabilumo. Pabrėžiame atviros viešosios diskusijos apie ES ateitį svarbą. Tikiu, kad pasirašyta deklaracija taps dar vienu impulsu tvirtesnės ir vieningiau veikiančios sąjungos link", - iš Seimo tribūnos sakė Seimo Pirmininko pavaduotojas Petras Auštrevičius.

Vidurdienį Nepriklausomybės aikštėje įvyks Lietuvos valstybės, istorinės ir Europos Sąjungos vėliavų pakėlimo ceremonija.

Vėliau Parlamento galerijoje bus atverta istorinių dokumentų paroda "Vieningoje Europoje", pristatanti Lietuvos sąsajas su Europa ir svarbiausius valstybės kūrimosi momentus - nuo Lietuvos vardo paminėjimo rašytiniuose šaltiniuose 1009 m. iki narystės Europos Sąjungoje 2004 m. Parodą pristatys Seimo Pirmininkas V. Gedvilas kartu su vienu iš parodos rengėjų - Lietuvos istorijos instituto direktoriumi dr. Rimantu Mikniu.

13.00-15.00 val. rengiamos atvirų durų valandos Parlamento galerijoje.

Atgal