VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Gamta

03 30. Trumpuose filmukuose jaunieji miško bičiuliai atskleidė meilę gamtai

Penktadienį tradicinę miškininkų inkilų kėlimo akciją vainikavo iškilminga pabaigtuvių ceremonija Pučkorių piliakalnyje, Pavilnių regioniniame parke, ir moksleivių filmukų konkurso „Paukščiai grįžta namo“ nugalėtojų apdovanojimas.

Jaunieji miško bičiuliai Pučkorių piliakalnio medžiuose iškėlė inkilus, linkėdami parskridusiems paukščiams jaukiai juose įsikurti ir auginti vaikučius. Visos akcijos metu visoje Lietuvoje buvo iškelta daugiau kaip 3 tūkst. inkilų.

Iš Pavilnių regioniniame parko visi susirinko Generalinėje miškų urėdijoje, kur buvo apdovanoti kūrybiškiausių video filmukų apie gamtą, paukščius ir pavasarį autoriai.

„Lietuva gali didžiuotis savo miškais, užimančiais net trečdalį mūsų šalies teritorijos. O aš šiandien džiaugiuosi jaunaisiais miško bičiuliais, kurie aktyviai dalyvavo ne tik inkilų kėlimo akcijoje, bet ir konkurse. Būdama pati nepaprastai kūrybinga, gamta kūrybingumo moko ir vaikus. Tuo šiandien įsitikinome visi“, – konkurso laimėtojus pasveikino šventės globėjas aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Jau trečius metus inkilų kėlimo šventė „Paukščiai grįžta namo“ turi ypatingą akcentą. Šiemet tai video filmukų konkursas bendrojo lavinimo moksleiviams ir Jaunųjų miško bičiulių būrelių nariams. Konkursas sudomino ne tik jaunuosius miško bičiulius, bet ir skautus, jaunuosius policijos rėmėjus.

Vaikai buvo pakviesti kurti video darbus paukščių, pavasario, gamtos temomis. Laisvai pasirenkamas filmukų turinys ir forma turėjo atskleisti moksleivių kūrybinę saviraišką, išmonę, sukauptas žinias bei jausmus apie šalies miško grožį. Filmukų konkursas vyko visose 42-jose Lietuvos miškų urėdijose, kurios atrinko kūrybiškiausius darbus ir pateikė juos finaliniam etapui.

„Generalinei miškų urėdijai teko sunkiausias darbas – atrinkti geriausius iš geriausiųjų. Konkurso dalyvių darbai nustebino išradingumu, juose atsiskleidė meilė gamtai. Įsitraukdami į gamtosauginę veiklą vaikai supranta, kaip svarbus puoselėti gamtą, kokia abipusė to nauda. Toks ir mūsų kasmet rengiamos šventės tikslas“, – sakė generalinis miškų urėdas Rimantas Prūsaitis.

Atgal