VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Gamta

07 22. Juodkrantės gyventojams nesuvokiamas aplaidus valdininkų požiūris į kormoranų daromą žalą

Aplinkosaugininkai tikina, kad pasimokė iš šiemet užsitęsusių viešųjų pirkimų, tad kitąmet rūpintis tuo, kas turi baidyti Juodkrantės siaubūnais vadinamus kormoranus, pradės kur kas anksčiau.

Jau nuo 2007 m. kormoranų gausa reguliuojama baidant paukščius ir atšaldant apie trečdalį dėčių. Šie paukščiai baidomi naudojant garsines ir vizualines priemones - manekenus, baidykles, šūvį imituojančius garso įrašus, ultragarsą, pirotechniką. Viešieji pirkimai tokiai paslaugai rengiami kasmet, tačiau šiemet procedūros buvo vilkinamos ir gamta jų pabaigos nusprendė nelaukti - konkurso nugalėtojai paaiškėjo tada, kai kormoranų jaunikliai jau buvo išperėti. O kėsintis į jau išperėtų kormoranų jauniklių gyvybę draudžia teisės aktai.

Juodkrantės gyventojams toks aplaidus valdininkų požiūris yra nesuvokiamas.

"Kormoranų kolonija plečiasi neįsivaizduojamu greičiu. Jos skleidžiama smarvė yra siaubinga. Baisu, kad naikinama gamta ir sulesamos žuvys, tačiau ne ką mažiau siaubinga yra apdergtas miestas ir žala mūsų gyvenimo kokybei. Net dviračiais važiuoti kur panorėję negalime - toks dvokas aplink. Už dešimties metų apskritai turbūt iš namų nosies kišti negalėsime", - teigė Juodkrantės gyventojas Vilius Skučas.

Atgal