VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Gamta

09 15. Naujos specialiosios žemės naudojimo sąlygos – pagal dabartinius poreikius

Aplinkos ministerija siūlo atnaujinti Specialiąsias žemės ir miško naudojimo sąlygas, kurios buvo patvirtintos daugiau kaip prieš du dešimtmečius. Jos nebeatitinka dabartinių poreikių ir trukdo pritraukti investicijų.

„Mūsų parengtos ir Vyriausybei pateiktos specialiosios žemės naudojimo sąlygos numato tik svarbiausius, aiškius, privalomus ir proporcingus veiklos apribojimams taikomus reikalavimus. Jas patvirtinus, būtų pašalinti trukdžiai, kurių sukelia kai kurie dabartiniai apribojimai“, – sako aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Šios sąlygos, t. y. žemės sklypų savininkams taikomi apribojimai visuomenės sveikatos ir aplinkos apsaugos tikslais, nustato įvairias apsaugos zonas – ryšių linijų, kelių, dujotiekių, elektros linijų ir kt., kur apribojama ūkinė ar kitokia veikla. Tarp šių apribojimų tebėra ir tokių, kurie prasilenkia su realybe. Pavyzdžiui, Specialiųjų žemės ir miško naudojimo sąlygų skyrius „Kurorto apsaugos zonos“ nustato draudimą nuolat ar laikinai gyventi kurorto apsaugos zonose, nors šalies kurortuose pilna gyventojų.

Atgal