VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Gamta

02 27. UNESCO atstovai neįžvelgia, kad uosto plėtra gali padaryti neigiamą įtaką paveldui

Uosto direkcijoje apsilankiusiems Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriato bei Užsienio reikalų ministerijos atstovams pristatyti Klaipėdos uosto plėtros planai bei vizijos. Supažindinti su plėtros planais ir vizijomis UNESCO atstovai patikino neįžvelgią, kad uosto plėtra gali padaryti neigiamą įtaką paveldo vertingosioms savybėms.
„Mums yra svarbu, kad uostas būtų vystomas darniai, pagal visus teisės aktus. Kovoti su pasekmėmis - ne mūsų principas, reikia išvengti pasekmių. Jeigu norime išlikti konkurencingi, mums svarbu ne tik gyliai, bet ir naujos teritorijos, turime užtikrinti saugią infrastruktūrą", - kalbėdamas apie uosto plėtros svarbą pabrėžė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.
Pasak jo, uosto infrastruktūra gali netgi pasitarnauti gamtosauginiams procesams. Kaip teigiamas veiksnys kranto linijai, anot A. Vaitkaus, yra pietinis molas, o ateityje pailgintas molų konstruktyvas leis dar labiau apsaugoti krantą nuo erozijos. Svečiams pristatyti uosto vartų rekonstrukcijos planai, plėtros galimybės pietinėje dalyje bei išorinio uosto perspektyvos.
„Svarbu, kad būtų atliktos visos būtinos procedūros, kurios reglamentuotų planuojamos plėtros sprendinių galimą poveikį saugomų teritorijų ir kultūros paveldo vertingosioms savybėms", - teigė Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos generalinė sekretorė Asta Junevičienė.

Atgal