VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Gamta

12.29. Vilniečių saugumui ir patogumui – smėlio ir druskų mišinio konteineriai

60 sostinės vietų, prie statesnių įkalnių ar gatvėse, kurios neįtrauktos į žiemą valomų gatvių sąrašą, UAB „Grinda“ išdėstė ryškiai geltonus plastikinius konteinerius. Kiekvienas konteineris užpildytas 300 kg smėlio ir druskų mišiniu.

„Vilnius – didžiulis miestas. Kai pradeda snigti, „Grinda“ pirmiausia valo gatves, kuriomis vyksta intensyviausias transporto eismas, tuo tarpu mažesnės gatvės laukia savo eilės. Galvodami apie vilniečių poreikius ir saugumą, smėlio konteinerius išdėstėme vietose, kurios neįtrauktos į žiemą prižiūrimų gatvių sąrašus, kad esant sudėtingoms oro sąlygoms, gyventojai turėtų galimybę patys pasibarstyti slidžias atkarpas – įkalnes, nuokalnes, laiptus ar šaligatvį, kol atvyks miestą prižiūrinčių įmonių technika. Labai svarbu, kad vilniečiai kuo saugiau pasiektų savo kelionės tikslą“, – sako bendrovės „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

Vietos, kuriose pastatyti smėlio ir druskų mišinio konteineriai, atrinktos pagal Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento specialistų gaunamus gyventojų pageidavimus.

Šią bendrovės iniciatyvą jau įvertino vilniečiai: įmonę socialiniuose tinkluose pasiekia padėkos. „Dėkojame UAB „Grinda“, kad mūsų nepamiršta ir rūpinasi“, – rašo Balsių darželio kolektyvas.

Smėlio ir druskų mišiniu gyventojai gali naudotis nemokamai. Ant kiekvienos dėžės nurodytas trumpasis telefono numeris 1355, kuriuo galima informuoti apie tai, kad konteinerį reikia papildyti. Šiuo visą parą veikiančiu telefono numeriu taip pat galima pranešti apie nenuvalytas, slidžias ir pavojų vairuotojams keliančias gatves.

Vilniaus miesto gatves prižiūrinti UAB „Grinda“ dirba nenutrūkstamu režimu: žiemos sezono metu barstomos ir valomos 579 Vilniaus gatvės. Prioritetas skiriamas pagrindinėms miesto arterijoms – greitojo eismo ir magistralinėms gatvėms, kuriomis vyksta tranzitinis ir viešojo transporto eismas. Vėliau valomos aptarnaujančios ir kvartalinės miesto gatvės. Sostinės gatvėse dirba 36 druskų barstytuvai ir 12 smėlio barstytuvų.

Vilniaus miesto savivaldybės inform.

 

Atgal