VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Gamta

02.07. Aplinkosaugininkai dalyvaus saugus elgesio ant ledo pratybose

Vasario 12 d. Jurbarko rajone Viešvilėje vyks pratybos „Saugus elgesys ant ledo“, kuriose dalyvaus ir Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos (AAD) pareigūnai.

Šių pratybų tikslas – mokytis išgelbėti į vandens telkinį įlūžus asmenis ir suteikti pagalbą nukentėjusiems nuo hipotermijos. AAD pareigūnams tai ypač svarbu, nes kiekvienais metais visų regionų valdybose ant ledo vykdoma žvejybos kontrolė.

„Aplinkos apsaugos specialistai šiame renginyje dalyvauja jau nebe pirmą kartą. Pamenu, pirmasis užsiėmimas buvo vien teorinis, o vėliau prasidėjo ir praktiniai užsiėmimai. Galėjome patys, eidami silpnu ledu, pabandyti išgelbėti įlūžusius ar iš judančio katerio iškritusius asmenis,“ – pasakoja mokymuose kasmet dalyvaujantis Raseinių aplinkos apsaugos inspekcijos vyriausiasis specialistas Andrius Šašys.

Pratybas organizuoja Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnių eskadrilės gelbėtojai. Šiemet renginyje taip pat žada dalyvauti Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių rinktinės Viešvilės ir Bardinų pasienio užkardų pareigūnai, Lietuvos Didžiojo Kęstučio bataliono kariai, Lietuvos šaulių sąjungos atstovai.

Atgal