VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Gamta

06.06. Plastiko atliekas jūrose vakarų europiečiai laiko didžiausia grėsme aplinkai

Plastiko atliekas jūrose vakarų europiečiai laiko didžiausia grėsme aplinkai

Plastikas jūrose, anot vakarų europiečių, yra didžiausia grėsmė aplinkai. Australai tuo tarpu labiausiai baiminasi klimato šilimo, rodo trečiadienį pristatyti tyrimo rezultatai. Apklausą aplinkos tema penkiuose žemynuose atliko „YouGov“ institutas ir nepelno organizacija „Orange Ocean“. Jūrų užterštumas didžiausia problema yra britams (55 proc.) ir vokiečiams (49 proc.).

EPA-Eltos nuotr.

Daug plastiko atliekų vandenyje baimę kelią ir australams (40 proc.). Vis dėlto 43 proc. jų pirmiausiai minėjo klimato šilimą. Amerikiečiams plastikas jūrose yra tik trečia didžiausia problema (34 proc.). Aktualesnės aplinkos temos jiems yra klimato kaita (45 proc.) ir geriamo vandens užterštumas (38 proc.).

Žmonės Brazilijoje, Kinijoje ir Egipte plastiko kalnus vandenynuose laiko mažiau svarbiu dalyku. Brazilijoje ši tema tik yra šeštoje vietoje (28 proc.). Svarbesni aplinkos klausimai čia yra geriamo vandens užterštumas (57 proc.), klimato šilimas (47 proc.) ir aplinkos tarša (41 proc.).

Kinai, anot tyrimo, pirmiausiai turi problemų dėl oro užterštumo (59 proc.). Plastiko šiukšlės jūrose jiems yra menkesnė problema. Mažiausiai dėmesio šiai temai teikia egiptiečiai (7 proc.). Didžiausias rūpestis jiems yra geriamo vandens užterštumas (72 proc.).

Tyrimo metu penkiuose žemynuose pasirinktose šalyse buvo apklausta tūkstančiai žmonių. Tarp jų buvo Vokietija (2 047), Didžioji Britanija (2 339), JAV (1 393), Australija (1 062), Egiptas (1 019), Kinija (1 101) ir Brazilija (1 038).

Atgal