VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Gamta

08 16. Lapkritį Varšuvoje vyks klimato kaitos mažinimui skirta pasaulinė konferencija

Lietuvos pramonės įmonės, mokslo institucijos bei nevyriausybinės organizacijos, kurių veikla yra susijusi su klimato kaitos mažinimu, kviečiamos pristatyti savo veiklą Varšuvoje lapkričio 9-22 d. vyksiančioje pasaulinėje konferencijoje.
Joje dalyvaus 192 valstybių valdžios institucijų, verslo, mokslo bendruomenių, įvairių nevyriausybinių organizacijų, žiniasklaidos atstovai.
Konferencijos metu bus aptarti visoms valstybėms svarbūs klimato kaitos klausimai - jos padariniai gamtai ir žmogui, prisitaikymas prie šios kaitos ir jos švelninimui skirtos priemonės, jų finansavimas. Šis tarptautinis renginys vyks Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai laikotarpiu. Lietuvos aplinkos ministerija turės užtikrinti, kad sklandžiai būtų suderintos ES valstybių pozicijos klimato kaitos klausimais ir pristatyta bendra ES pozicija.
Konferencijos metu taip pat bus organizuojami papildomi renginiai, kurių metu ES valstybių atstovai, pramonės, mokslo institucijos ir kitos organizacijos pristatys savo veiklą ir pasidalys patirtimi juos dominančiais klimato kaitos klausimais.
Norinčios dalyvauti šiuose renginiuose Lietuvos organizacijos savo paraiškas turėtų pateikti Aplinkos ministerijai.

Atgal