VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

In memoriam

11 03. Kariai pagerbė Lietuvos laisvės gynėjų atminimą

Lapkričio 2 d. Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos kariai Antakalnio memoriale tylos minute pagerbė žuvusiųjų Lietuvos laisvės gynėjų atminimą. Vėliau kariai padėjo gėlių prie pirmojo atkurtos Nepriklausomos Lietuvos Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko ir Lietuvos poeto, dramaturgo, vertėjo ir visuomenės veikėjo Justino Marcinkevičiaus kapų. Rasų kapinėse kariai padėjo gėlių prie tautos patriarcho dr. Jono Basanavičiaus ir Mikalojaus K. Čiurlionio kapų ir prie paminklo žuvusiems už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę. Gėlių padėjimo ceremonijose Vilniuje dalyvavo krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės atstovai.

Taip pat kasmet per Vėlines Lietuvos kariuomenės vado vardu pagerbiamas tarpukario Lietuvos kariuomenės generolų ir kitų kovose už Lietuvos nepriklausomybę dalyvavusių karių atminimas.

Vėlinių išvakarėse visų Lietuvos kariuomenės įgulų kariai lanko ir tvarko įvairiose šalies vietose palaidotų tarpukario Lietuvos generolų, kitų karių, partizanų, Anapilin išėjusių tarnybos draugų kapus, tautine juostele apjuosia žuvusių karių antkapinius paminklus ir kryžius, uždega žvakutes. Lietuvos generolų antkapiai aprišami Lietuvos kariuomenės vado juosta.

Lietuvos kariuomenės kariai ir kariai savanoriai kartu su Lietuvos šaulių sąjungos nariais per Vėlines aplanko beveik 1700 karių amžinojo poilsio ar įamžinimo vietų visoje Lietuvoje.

Atgal