VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

In memoriam

03.03. Šalies vadovė pareiškė užuojautą dėl įžymaus operos solisto V. Noreikos mirties

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė užuojautą mirus įžymiam operos solistui, vienai ryškiausių viso šimtmečio kultūros asmenybių Virgilijui Noreikai.

Šalies vadovės teigimu, su mumis visada išliks nepakartojamas V. Noreikos tenoras, skambėjęs ir Lietuvoje, ir visame pasaulyje – atstovavęs geriausioms operos ir kamerinio vokalo tradicijoms bei aukščiausiai jo kultūrai. Talentas, kuris brangino kiekvieną klausytoją ir sugebėdavo pasiekti kiekvieną širdį.

Anot Prezidentės, esame dėkingi V. Noreikai už sukurtą vokalo mokyklą ir daugiau nei keturis dešimtmečius, atiduotus pedagogo darbui, už išugdytą plejadą puikių dainininkų, kurie, kaip ir jų mokytojas, garsina Lietuvą.

V. Noreikos nuopelnai valstybei įvertinti Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi.

Dėl skaudžios netekties valstybės vadovė pareiškė nuoširdžią užuojautą V. Noreikos šeimai, artimiesiems, draugams, kolegoms ir visai Lietuvos kultūros bendruomenei.

Atgal