VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

In memoriam

08.12. Mirė žurnalistas Aurelijus Katkevičius

Rugpjūčio 13 d., trečiadienį, po ligos mirė žurnalistas, Lietuvos verslo dienraščio „Verslo žinios“ leidžiamo žurnalo „Verslo klasė“ redaktorius, tinklaraštininkas, poliglotas, vienas pirmųjų ryšių su visuomene Lietuvoje specialistų Aurelijus Katkevičius.

A.Katkevičius gimė 1962 m. gruodžio 22 d. Kaišiadoryse. 1970–1981 m. mokėsi Marijampolės Rygiškių Jono gimnazijoje, 1981–1986 m. studijavo lietuvių kalbą ir literatūrą Vilniaus universiteto Filologijos fakultete. Dirbo „Literatūros ir meno“ Kritikos skyriaus korespondentu ir vedėju, Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo pirmininko Vytauto Landsbergio patarėju vidaus politikai, „Verslo žinių“ Finansų ir rinkų skyriaus vadovu, žurnalo „Veidas“ vyriausiuoju redaktoriumi, ryšių su visuomene agentūros „DDB&Co ir A. Katkevičius“ direktoriumi.

Nuo 2006 m. buvo „Verslo žinių“ leidžiamo žurnalo „Verslo klasė“ redaktorius. Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos institute dėstė kūrybinį rašymą ir redagavimą, yra keleto tūkstančių publikacijų visuomeninėmis, ekonominėmis, kultūrinėmis, politinėmis, ryšių su visuomene temomis Lietuvos žiniasklaidoje autorius. Vertė poeziją ir prozą iš ispanų, italų, lenkų, rusų, estų, latvių, prancūzų, anglų; dramas iš ispanų, prancūzų, rusų, lenkų kalbų.

Aurelijaus Katkevičiaus nuopelnai Lietuvai įvertini Sausio 13-osios atminimo medaliu.

Dėl. A. Katkevičiaus netekties užuojautas Velionio  šeimai, draugams ir visai žiniasklaidos bendruomenei pareiškė Lietuvos vadovai. Lietuvos Respublikos Pasak Prezidento Gitano Nausėdos, Lietuva neteko ryškios asmenybės, intelektualo ir šviesuolio. „Reiškiu pagarbą šios šviesios asmenybės atminimui, palikimui ir kūrybinei veiklai. Aurelijus Katkevičius nepailstamai tikėjo tautos sąmoningumo puoselėjimu, buvo aktyvus visuomenininkas ir įžvalgus mąstytojas. Lietuva neteko tikro nuoširdaus intelektualo“, – sakė Lietuvos Prezidentas. 

Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio užuojautoje rašoma, kad „Lietuvos visuomenė laukdavo ir vertindavo A. Katkevičiaus įžvalgas visais svarbiausiais mūsų šalies klausimais. Jo indėlis į nepriklausomos Lietuvos žurnalistiką ir vakarietiškos ryšių su visuomene kultūros kūrimąsi Lietuvoje išliks jo palikimu mums ir pamokomis ateinančioms kartoms“.

Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio užuojautoje sakoma: „Lietuvos žiniasklaidos bendruomenė neteko aktyvaus žurnalisto ir filologo, kuris savo profesinę veiklą visada grindė aukštais etikos standartais, skvarbiomis įžvalgomis prisidėjo prie pilietinės visuomenės kūrimo. Reiškiu nuoširdžią užuojautą artimiesiems, bičiuliams ir kolegoms, visiems, kuriems teko pajusti šios asmenybės intelekto jėgą“.

Atsisveikinimas su Velioniu vyks Rugpjūčio 14 d. nuo 9 iki 16 val. Olandų g. 22, Vilniaus laidojimo rūmuose, pirmojoje šarvojimo salėje. Urna išnešama 16 val., laidotuvės vyks Liepynės kapinėse.

 

Atgal