VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

In memoriam

01 08. IN MEMORIAM LEONARDUI POVILIŪNUI (1919–2012).

2012 m. gruodžio 18 d., eidamas 94 metus, mirė medicinos mokslų daktaras, „Lietuvos valsčių“ serijos monografijų ir kituose leidiniuose publikuotų straipsnių autorius Leonardas Poviliūnas.

Leonardas Poviliūnas gimė 1919 m. Voroneže (Rusija), karo pabėgėlių žemaičių šeimoje. 1920 m. su tėvais grįžo į Lietuvą. 1940 m. baigė A. Smetonos gimnaziją Ukmergėje, 1950 m. – Medicinos fakultetą Vilniaus universitete.

Dirbo Lietuvos rajonuose chirurgu. Nuo 1960 m. iki 1990 m. dirbo gydytoju onkologu Respublikiniame onkologijos dispanseryje (dab. Vilniaus universiteto Onkologijos institutas), atestuotas pirmosios kategorijos chirurgu. Dirbdamas apsigynė disertaciją „Kai kurie onkologinių ligonių operacinės rizikos laipsniai onkologijoje“, kuri 1999 m. nostrifikuota į medicinos mokslų daktaro disertaciją. Vėliau dirbo onkologu konsultantu Vilniaus miesto universitetinėje klinikinėje (6-ojoje), Naujamiesčio (3-iojoje) ir kitose poliklinikose. 2000 m. savo noru išėjo į pensiją.

Leonardas  Poviliūnas

Rašė mokslinius bei publicistinius straipsnius apie mediciną, taip pat apysakas į Lietuvos ir užsienio („Tėviškės žiburiai“, Kanada) spaudą. Buvo keturtomės „Mažosios Lietuvos enciklopedijos“ Sveikatos apsaugos ir Sporto skyrių vedėjas ir daugelio jos straipsnių autorius.

Didelė dalis kūrybos tebeliko rankraščiuose, kurie, tikimės, ateityje pasieks skaitytojus.

Valstybės laikraščio „Lietuvos Aidas“ redakcijos vardu reiškiame nuoširdžią užuojautą Velionio artimiesiems ir visiems, pažinojusiems šį talentingą, darbštų ir nepaprastai atsakingą žmogų.

Atgal