VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

08 26. Meilė Jonavai gyva mūsų širdyse

Birutė Silevičienė

Rugpjūčio 8 d. į Jonavą suvažiavo daug svečių iš užsienio ir pačių jonaviečių. Čia visus sukvietė 264-asis miesto gimtadienis.

Mes, Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos nariai, džiaugiamės, kad Jonava mums - tarsi namai. Čia visada esame laukiami kiekvienais metais birželį, kada vyksta mūsų šventė: vertinami nuveikti metų darbai, išleistos knygos, skaitoma kūryba.

Irena Nagulevičienė ir Felicijonas Konstantinas Fedaravičius - su rajono meru Mindaugu Sinkevičiumi

Jonavoje gyvena ir dirba nemažai poetų, rašytojų, iškilių žmonių. Vienas jų – LKRS pirmininkas Kostas Fedaravičius – šios sąjungos įkūrėjas, pirmininkas, žurnalistas, poetas, rašytojas, knygų leidėjas, aukštos kultūros žmogus. Jo nuveikti darbai Lietuvai, Jonavai ir jos žemei  kalba patys už save.

264-oje miesto gimtadienio šventėje buvo pagerbti šių metų Jonavos šviesuoliai. Jų gretas papildė du LKRS nariai Kostas Fedaravičius ir žurnalistė, poetė, rajono visuomenės, politikos ir kultūros veikėja, laikraščio „Naujienos“ vyr. redaktoriaus pavaduotoja Irena Nagulevičienė. Labai miela, nuoširdi ir pareiginga darbuose ir gyvenime.

Jonavos meras M.Sinkevičius jiems įteikė Mikalojaus Konstantino Čiurlionio „Rex“ taures. Mes džiaugiamės, kad  šių metų 264-asis Jonavos gimtadienis į mūsų LKRS šeimą atnešė džiugią  šventę.

Nuoširdžiai sveikiname  gerb. Ireną Nagulevičienę ir Kostą Fedaravičių tapusius Jonavos šviesuoliais.

O kartu ačiū Jonavos merui, vicemerui, kurie visada  dalyvauja ir LKRS narių šventėje.

Klestėk, žydėk ir puoškis, mieloji Jonava, ir gražių jums švenčių, renginių ateityje.

Atgal