VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

08 26. Panevėžio vyskupijos Caritui 25-eri

Ona Striškienė

Paįstrys, Panevėžio r.

Krekenavos Bazilikoje rugpjūčio 14 – 21 dienomis vyko Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų atlaidai. Rugpjūčio 16-oji buvo ligonių ir Carito diena. Tą dieną minėta Carito atkūrimo dvidešimt penktosios metinės.

Mergaitės prieš žengiant į bažnyčią. Onos Striškienės foto

Šv. Mišioms vadovavo vyskupas emeritas Jonas Kauneckas, kartu meldėsi Panevėžio vyskupas Lionginas Virbalas SJ, generalinis vikaras Eugenijus Styra ir bazilikos klebonas Gediminas Jankūnas. Šv. Mišioms dar didesnio šventiškumo suteikė prie altoriaus aukai atneštos gėlių girliandos, javų puokštė, naminė duona. Po šv. Mišių buvo užtarimo malda, ją vedė Ramygalos Šv. Jono krikštytojo bažnyčios klebonas Edmundas Rinkevičius. Po šv. Mišių kiekvieną norėjusįjį laimino vyskupai ir kunigai.

Panevėžio vyskupijos Caritas direktoriaus pavaduotoja G.Kacevičičnė (kairėje) kviečia į šventę aikštėje

Šeštadienį į šventę susirinko daug Panevėžio vyskupijos dekanatų Caritas savanorių, svečių iš kaimyninių vyskupijų ir kitų maldininkų. Padėkos raštais buvo apdovanota daug Carito savanorių veteranų, padėkota Panevėžio vyskupams.

Lauko estradoje koncertavo Panevėžio miesto etnografinis ansamblis “Raskila”. Ansamblio šokėjų paraginti į bendrą ratelį įsijungė daug šventės dalyvių.

Šventinio koncerto ir apdovanojimų metu Krekenavos klebonas G.Jankūnas (iš kairės), Panevėžio vyskupas L.Virbalas, vyskupas emeritas J.Kauneckas, Ramygalos klebonas E.Rinkevičius

Susirinkusieji džiaugėsi nuveiktais darbais, einant meilės tarnystės keliu, jubiliejiniu susitikimu ir  bendryste. Šventinė Agapė buvo tik ką naujai suremontuotuose Krekenavos parapijos namuose. Esame dėkingi šventės organizatoriams už puikią šventę, rėmėjams už supratimą ir paramą, šventės metu talkininkavusiems savanoriams už pagalbą ir parodytą dėmesį kiekvienam.

Visas šventės dienas buvo galima įsigyti bažnytinio turinio knygų, suvenyrų, kermošinių saldainių. Buvo prekiaujama tik ką išleista Saulutės Genovaitės Markauskaitės knyga „Krekenava laiko tėkmėje“.

Atgal