VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

03 07. Sveikinimas

Lietuvos Skautų Sąjungos “Valdovų rūmai” tunto skautininkę RIMĄ JANKŪNIENĘ jubiliejinio gimtadienio proga sveikina skautai iš “Žalgirio aidai”, “LDK Vytauto Didžiojo”, “LDK Gedimino” bei “LDK armijos generolo, Žemaičių bajoro Kazimiero Simonavičiaus” skilčių, draugovių ir tunto vadai broliai Ričardas, Benediktas, Darius, Eduardas, Deividas bei sesės Vida, Aušrelė, Leonarda, Ilona ir Nijolė. Linkime Jums sese Rima geros sveikatos bei visada būti laiminga visose gyvenimo akimirkose nes Jūsų širdis sugeba visus džiuginti ne tik smagia daina, bet ir visus jaudinti nepaprasto grožio poezijos posmais.

Visi pamename Jūsų sukurtą židinį “Prie skautiškos puodelio arbatos”. Skautiškų vakaronių metu buvo dainuojamos liaudies ir skautiškos dainos. Netrukdavo ir įvairių sumanymų. Vienas tokių sumanymų buvo pastatyti kryžių Labanore įamžinant sudegusios bažnyčios atstatymą. Sumanymas įvykdytas šimtu procentu. Kryžius pastatytas šalia kelio Molėtai-Labanoras . Prie šio darbo įgyvendinimo, Jums vadovaujant, visa Jūsų giminė paaukojo net du tūkstančius litų. Šiandien, gražaus Jūsų jubiliejaus proga, norime padėkoti Jūsų mamai Janinai, seserims Aldonai ir Nijolei, sūnui Vilmantui ir jo žmonai Nidai, dukrai Vilijai, sesers dukroms Ramūnei ir Renatai, pusseserei Aušrai Bračiulienei, Valerijai Sarkienei bei Tėvynės sąjungos folkloro ansamblio “Kadagys ” meno vadovei Irenai Račiūnienei, nepagailėjusiems aukoti pinigų gražiam sumanymui. Bendrų pastangų dėka taip buvo pastatytas nuostabaus grožio šešių metrų aukščio Labanoro kryžius, kurio autorius yra meistras Benediktas Martinkėnas ir šių eilučių autorius.

Su švintančia vienintele aušra

Saulėtas kryžius veržiasi į dangų.

Ir naujo ryto gaivoje.

Byloja amžių maldą.

Senolių mus dvasia gyva.

Čia pat nebyliai sklando.

Alsuojam ja, kvėpuojam ja

Gera,bendra mus aura.

Negali pilti čia lietus.

Veidai lyg saulė šviečia.

Ramybę laimina dangus

Į bendrą būrį kviečia.

Tunto „Valdovų rūmai“ skautai ant rūmų I aukšto pamatų, 2004 m. Iš k.: sesės Rima, Regina, Liuda, Vida ir Vytautas. Nuotraukų autorius Ričardas Simonaitis


Vasario 26d. RIMAI JANKŪNIENEI sulaukus gražaus jubiliejaus, gimtadienio proga sveikina folkloro ansamblis ”GARŠVA”.

Kadagiečiai prieš šešerius metus. Viduryje – meno vadovė Irena Račiūnienė, jai iš kairės Rima Jankūnienė, iš dešinės - šių eilučių autorius Ričardas Simonaitis


Su gražiu jubiliejumi sesę Rimą sveikina Akademinio Skautų Sąjūdžio J.Basanavičiaus draugovės skautai Julius Šalkauskas, Justinas Arasimavičius ir Kęstutis Dapkevičius.

Miela sesė Rima! Nors mūsų gyvenimas tik akimirka, tačiau Tėvynės labui ir per trumpą laiką galima spėti padaryti daug gražių darbų. Jūsų dalyvavimas prieš dvidešimt penkis metus Lietuvos Sąjūdžio veikloje prisidėjo iškovoti Laisvę ir Lietuvos Nepriklausomybę.

Rima Jankūnienė

Atgal