VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

04 25. VIII respublikiniame tarmiškos kūrybos konkurse Raudondvaryje dalyvavo keturi panevėžiečiai

Ona Striškienė, Panevėžio rajono klubo „Polėkis“ narė

Balandžio 18 d. Raudondvaryje (Kauno r.) vyko VIII respublikinio tarmiškos kūrybos konkurso baigiamoji šventė. Jos organizatoriai Raudondvario kultūros centras ir kūrėjų klubas „Žalia žolė“. Pagrindinis konkurso renginių organizatorius Algirdas Svidinskas. Renginio vedėjai: žemaitė Andžela Mickutė, aukštaitis Antanas Laurinkevičius.

Tarmiškai savo kūrybą skaito Emilija Valentinavičienė. Zitos Skindzerienės foto

Jau metai, kai Panevėžio rajono rašantieji susibūrė į klubą „Polėkis“. Klubo įkūrimas suaktyvino kuriančiųjų veiklą, dažniau ir organizuotai vykstame į kutus klubus, renginius, konkursus. Keturi Panevėžio rajono kuriančiųjų klubo „Polėkis“ nariai: Stasys Grigas, Emilija Valentinavičienė, Zita Skindzerienė, Ona Striškienė buvo išsiuntę savo tarmiškus konkursinius kurinius: eilėraščius, prozą.

Konkurso dalyvių kūrybą vertino septynių narių komisija. Visi keturi buvo pakviesti į konkurso baigiamąją šventę. Rašantieji savomis tarmėmis skaitė kurinius. Konkurso nugalėtojai buvo apdovanoti: rėmėjų piniginiais ir daiktiniais prizais. Visi Panevėžio rajono klubo „Polėkis“ nariai buvo apdovanoti padėkomis, gėlėmis.

Savo eilėraštį aukštaičių (panevėžiečių) tarme skaito Ona Striškienė

Į šventę buvo susirinkę kūrėjai iš įvairių Lietuvos regionų. Jos metu dainavo grupės „Pievos“ atlikėja Virginija Skeirienė (aukštaitė), bardas Vincas Bundza (žemaitis) ir folkloro ansamblis „Piliarožė“ (vad. A. Svidinskas).

Renginys buvo tikrai šventiškas, ir kad tai pasiekti organizatoriams reikėjo daug pastangų, darbo, kantrybės. Manau, kad lėšų tam visiškai nedaug tebuvo skirta, o jie surengė puikią bendraminčių šventę. Ir ne tik jų, nes be kuriančiųjų buvo ir Raudondvario, Kauno gyventojų.

Po renginio prie arbatos ilgai bendrauta. Įdomu tai, kad „Žalioje žolėje“ mes rašome ir publikuojame slapyvardžiais, o čia sužinojome tikrąjį vardą, pamatėme žmogų. Užsimezgė naujos pažintys, pasikeista adresais. Konkursas bus tęsiamas, taip pažadėjo rengėjai. Tegul užtenka jiems entuziazmo ir jėgų vėl toliau aukotis, palaikyti ir puoselėti kūrybos lauką.

Atgal